У Компаніївці стартував 10 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

У Компаніївці стартував 10 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

02 грудня 2013

25 листопада для всіх мешканців Компаніївського району Кіровоградської області відбулася знакова подія – вперше в історії району стартував 10 Мандрівний DocudaysUA.


На відкритті фестивалю компаніївці переглянули та обговорили фільм режисера Сергія Буковського «Завтра свято», який поклав початок новій, критичній хвилі українського неігрового кіно.


Глядачі не залишилися байдужими до героїнь стрічки – радянських жінок-робітниць, чий соціальний статус позбавляв їх будь-яких життєвих перспектив. В обговоренні взяв участь і заступник голови Компаніївської районної державної адміністрації І.В. Дубров. Він зазначив, що забезпечення прав людини є одним із пріоритетних завдань державної влади.

 

Також у центральній районній бібліотеці працювала «Жива бібліотека», яка складалася із «книг», щодо яких існує упереджене ставлення в суспільстві. Важливо, що найбільшактивними у спілкуванні з «живою книгою»  були молоді люди. Учасники відзначили, що їхнє ставлення до наркозалежних, віл-інфікованих, засуджених змінилося на краще. Вони почали розуміти цих людей і зробили для себе висновок: не варто витрачати своє життя на сумнівні задоволення. А одна дівчина зауважила: «У мене ще ніколи не було такого відвертого, щирого співрозмовника».

 

В той час у районній бібліотеці для дітей компаніївці могли отримали безкоштовні юридичні консультації з питань насилля у сім'ї, проявів дискримінації, захисту прав людей з обмеженими можливостями і прав учнів та студентів.

26 листопада відбувся показ та обговорення документального фільму «…Нехай життя наше в інших триває» (реж. Ґеорґій Молодцов) у центральній районній бібліотеці.


Джерело: http://vzajemodija.wordpress.com/page/2/

 

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023