Docudays UA - з Майданом!

Docudays UA - з Майданом!

16 грудня 2013

16 грудня о 22.00 на сцені “Відкритого університету Майдану” відбудеться другий кінопоказ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.   
У програмі - цикл короткометражних фільмів “Нові герої” та три короткометражні фільми з документального альманаху “Поза Євро”.
Після перегляду відбудеться обговорення з авторами. Модератор – Максим Буткевич. 

Вхід - вільний.


Нові герої” – три документальні фільми-портрети про українців сьогодні, про те, як звичайні люди з глибинок Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь. У кожного з них своя історія, проте є й спільне – їхня боротьба з несправедливістю. Пересічна людина часто ізольована від інформації про наявні правові можливості, що можуть допомогти їй покращити умови свого життя – започаткувати бізнес, сприяти об’єднанню громади у захисті комунальної власності. Ці три розповіді про те, що перемогти несправедливість – можливо, якщо докласти зусиль, не боятися та не ламатися під тиском обставин.
Фільми представлятимуть режисер Роман Боднарчук та сценарист Дар’я Аверченко. Спеціальний гість – директор програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження” Роман Романов.

«Нові герої» створені за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

Поза Євро” – результат колективної роботи молодіжної творчої лабораторії. На створення документального альманаху кінематографістів надихнув чемпіонат "Євро-2012". Але молоді режисери йдуть за лаштунки головної події. Вони знімають те, що залишиться, коли всі гості поїдуть. У рамках майданівського показу будуть представлені три короткометражні фільми: “Відкритий урок” Наталії Машталер (14’), “Металобрухт” Дмитра Глухенького  (12’) та “По колу” Андрія Литвиненка (12’). Фільми режисери представлять особисто.

Проект є результатом співпраці Української майстерні документального кіно, Міжнародної академії Dragon Forum, документалістів України та Польщі.

До зустрічі на Євромайдані!

Нагадаємо, що всі покази Docudays UA на Євромайдані відбуваються у партнерстві з “Відкритим університетом Майдану”. Перший показ пройшов 13 грудня. Документальний альманах “Відкритий доступ” представляли автори проекту та продюсер Аксінія Куріна.


Docudays UA - неполітичний фестиваль. Та він - про права людини і про те, що в кожного з нас завжди є вибір: змиритися з диктаторським режимом чи боротися за перемогу демократії. Сьогодні від вибору кожного з нас залежить майбутнє України. Тому Docudays UA - з Майданом! 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь:

ВІКТОРІЯ ЛЕЩЕНКО, програмний координатор / координатор показів

[email protected], +38 (095) 636 36 35

ОЛЕСЯ МИГАЛЬ, PR-менеджер / прес-секретар

[email protected], +38 (097) 516 11 36

 

Стеж за нами на www.docudays.org.ua

Лайкай на www.facebook.com/DocudaysUA
Твітни на www.twitter.com/DocudaysUA

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023