Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки

Рік
2013
Країна
Великобританія
Тривалість
93’
Режисер(-ка)
Каллем Макрей

Фільм присвячений останнім місяцям громадянської війни в Шрі-Ланці, що тривала 26 років. Оповідь ведуть люди, котрі вижили у боротьбі. Чи не найдраматичніші й найстрашніші відеокадри в історії, які є прямим свідченням воєнних злочинів, масових страт, катувань, сексуального насильства, були зібрані як безпосередніми жертвами, так і самими виконавцями. Саме ці кадри формують провідний наратив фільму. Уряд був певен, що вийде сухим з води, але лишилися свідки, і саме їхні сміливі розповіді, а також неймовірні відеозаписи є кістяком цієї історії.

Виробництво
Outsider Television Productions, Zoe Sale, Suite 140, 5 Ebury Bridge Road, London, Great Britain, +44 7831 427331, [email protected], www.nofirezone.org
Дистрибуція
Cinephil, Ori Bader, 18 Levontin Street, Tel Aviv, Israel, +972 3 566 4129, [email protected], www.cinephil.co.il
Режисер(-ка)
Каллем Макрей

Каллем Макрей протягом 20 років знімає кіно в Сполученому Королівстві й інших країнах, серед яких Ірак, Гаїті, деякі африканські держави; його розповіді стосуються тем війн та конфліктів у Кот-Д’Івуарі, Уґанді, Малі й Судані. Серед його фільмів – три ґрунтовних дослідження воєнних злочинів коаліції в Іраку. Є в його доробку і розслідування, і полеміка, і оптимістичні фільми, але всі вони зосереджені зазвичай на житті тих груп, які позбавлені громадянських прав, в тому числі свободи слова.

Фільмографія

(вибране): Недосліджений світ (2003), Цунамі в Японії: Як це сталося (2011), Зона без вогню (2013), Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки (2013)

День шахтаря
Рік
2013
Країна
Франція
Режисер(-ка)
Ґаель Мокaер ...
Життя в раю – нелегали по сусідству
Рік
2013
Країна
Швейцарія
Режисер(-ка)
Роман Вітал ...
Лінар
Рік
2013
Країна
Росія, Італія
Режисер(-ка)
Настя Тарасова ...
Ув’язнені
Рік
2013
Країна
Ізраїль
Режисер(-ка)
Ліат Мер ...
Капітан і його пірат
Рік
2012
Країна
Бельгія, Німеччина
Режисер(-ка)
Енді Вольфф ...
Вітаємо на Фукушімі
Рік
2013
Країна
Бельгія, Франція
Режисер(-ка)
Ален де Альо ...