Наступна зупинка Мандрівного - Івано-Франківськ

Наступна зупинка Мандрівного - Івано-Франківськ

05 листопада 2014

Цьогорічний XI Мандрівний Docudays UA в Івано-Франківську протягом листопада запропонує глядачам близько двох десятків актуальних документальних фільмів виробництва України, Франції, Швейцарії, Чехії, Великобританії та інших країн. Крім того, мешканці і гості міста матимуть змогу взяти участь у ряді правоосвітніх заходів.

 

Покази розпочнуться у місцях несвободи – Івано-Франківському слідчому ізоляторі та Галицькій виправній колонії № 128. Засуджені переглянуть фільм «Ув’язнені», який розповідає про будні жінок в Ізраїльській тюрмі, їх взаємостосунки між собою та персоналом.

 

11, 12, 13 листопада з 18.00 до 20.00 демонструватимуться документальні стрічки у Книгарні «Є» (вул. Незалежності, 31, 5-й поверх). Після перегляду кожної картини відбуватиметься обговорення із залученням експертів.

 

Серед фільмів будуть скандальний «Путінські ігри», призери численних конкурсів «Євромайдан. Чорновий монтаж» (на фото), «Хворісукалюди» та інші.

 

Студенти-медики переглянуть кіно «Амосов – сторіччя», яке розповідає про життя видатного лікаря.

Старшокласники зможуть ознайомитися з основами прав людини за допомогою методу «стоп-кадр» з використанням документального кіно на різноманітні соціальні теми. Інші охочі дізнатися більше про права людини зможуть відвідати відкриту лекцію, що відбудеться 20 листопада у НД «Просвіта».

 

Захід «Жива бібліотека» матиме за мету подолати стереотипи мешканців та розвинути толерантне ставлення один до одного. «Книгами» будуть люди. «Читачі» зможуть дізнатися більше, «пролиставши» одну чи декілька запропонованих «книг» – лікар Хоспісу, волонтер, жінка-байкер, вихованець інтернату, колишній в’язень та інші.

 

Мандрівний Фестиваль завершиться круглим столом «Права людини під час військових дій», де буде обговорено, чи потрібно зважати на права людини під час та в зоні військових дій. До участі запрошуватимуться правозахисники, громадські діячі, представники влади, військових структур, учасники АТО.

 

Вхід на усі заходи Мандрівного фестивалю безкоштовний.

 

Джерело: http://report.if.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023