Львів: кіно для учнів-старшокласників

Львів: кіно для учнів-старшокласників

04 листопада 2014

Фестиваль Docudays UA відвідало вже більше 300 учнів-старшокласників із шкіл м Львова. Щодня вони мали та ще матимуть можливість впродовж фестивалю переглянути три документальні фільми: «Лізо, ходи додому!», «Содік» та «Полум’яні голоси».

Після перегляду кожної стрічки, модератори (а це теж учні-страшокласники, які пройшли спеціальну дводенну підготовку для такої роботи) проводили обговорення цих фільмів, піднятої у них проблематики, зачіпали певні аспекти розуміння прав людини та прав дитини.

Реакція глядачів була досить різною: від повного несприйняття - до глибокого співпереживання головним героям фільмів. Вчителі, які супроводжували школярів, теж дуже по-різному реагували на побачене і почуте.

Найбільш дискусійним виявився фільм «Полум’яні голоси», - після його перегляду, часом, виникали запитання не толерантного змісту , а інколи, взагалі расистського характеру щодо темношкірих молодих людей – героїв фільму. Однак, багатьом школярам він сподобався і вони досить довго і жваво його обговорювали, проводили паралелі.

Більш однозначно, сприймались інші два фільми : «Лізо, ходи додому!» і «Содік» - всі жаліли і співчували головним героям, обговорювати хто і яким чином міг би їм допомогти.

Нагадаємо, завдяки співпраці з управлінням освіти ДГП ЛМР та Львівською академічною гімназією при ЛН «Львівська політехніка» фестиваль відвідують щодня, в робочі дні тижня, (з 29.10 по 07.11) учні-старшокласники з різних шкіл усіх районів міста Львова. Покази відбуваються в Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького».

 

Джерело: http://centre7.org.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023