Мандрівний Docudays UA розпочався у Миколаєві з аншлагом

Мандрівний Docudays UA розпочався у Миколаєві з аншлагом

04 листопада 2014

Мандрівний Docudays UA в Миколаєві проходить вже другий рік поспіль. У цьому році він став більшим за розміром та ширшим за географією: окрім обласного центру документальне кіно побачать також мешканці Первомайську, Южноукраїнську, Вознесенську та селища Куцуруб Очаківського району.

Відкриття фестивалю відбулось 1 листопада в кінотеатрі «Мультиплекс». Глядачів привітали заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська, мер Миколаєва Юрій Гранатуров, член жюри фестивалю Наталка Зубар та організатори в Миколаєві - Олена Кабашна та Андрій Лохматов.

«Хочу підкреслити, що документальне кіно несе в собі велику просвітницьку діяльність. У нас є чудова можливість запросити всіх миколаївців на перегляд документального кіно в рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA. Це фестиваль і кіно, що дійсно змінюють свідомість. Важко порівнювати документалістику  з художніми фільмами, адже це дійсно фільми про сьогодення, вони підкреслюють виключно правду нашого життя», - виступила віце-губернатор Оксана Янішевська.

«Документальне кіно - жанр складний, інтелектуальний. Він таїть в собі велику кількість аналітичного матеріалу, фактажу, а також присутність особливого бачення режисера. В документальному кіно режисер - найголовніший. Тоді як в художньому кіно багато що залежить від акторів і бюджету», - зазначив мер Миколаєва Юрій Гранатуров.

В цей же день в концерт-холі «Юність» пройшов показ стрічки «Путінські ігри» ізраїльського режисера Олександра Гелентева, який вразив глядачів масштабами корупції та нещадним ставленням  до прав жителів міста Сочі під час організації Зимових Олімпійських ігор-2014.

Другий день фестивалю в Миколаєві не втрачав темпу: фільм «Останній лімузин» занурив глядачів у роздуми, а українська стрічка «Позитив» та польська «Щоденник подорожі» овіяли добром та натхненням.

Мандрівний фестиваль Docudays UA цього року на Миколаївщині триватиме тиждень – до 7 листопада. Фільми будуть продемонстровані також в усіх чотирьох університетах міста, в Палаці культури «Молодіжний», бібліотеці Кропивницького, львівській таверні «Шпацер» та завершиться 7 листопада о 19.00 в концерт-холі «Юність» стрічкою «Південний кордон» Сергія Лисенка.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023