Мандрівний Docudays UA покаже 10 фільмів в Одеській області

Мандрівний Docudays UA покаже 10 фільмів в Одеській області

13 листопада 2014

Протягом 10-17 листопада 2014 року в містах Одесі, Татарбунари, Котовськ та деяких інших, пройдуть покази документальних стрічок в рамках XI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 


Програма фестивалю на Одещині передбачає не лише демонстрацію кращих світових документальних стрічок останніх років, а й дискусії та обговорення, різноманітні правоосвітні заходи переважно для молодіжного середовища.

 

Регіональним партнером та організатором Мандрівного фестивалю в Одеській області є Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України». Основне завдання показів  - надихнути та залучити українських громадян до захисту своїх прав та боротьбу за демократичні перетворення в Україні.

 

Так само, як і цьогорічний фестиваль у Києві, мандрівні кінопокази об’єднані головною темою «Ідеорупція». Цей новотвір від команди фестивалю розглядає корупцію як явище, настільки руйнівне для суспільства, що тільки масовий спротив громадян здатен здійснити доленосні зміни в країні. Корупція розглядається як тотальне порушення прав людини – права доступу до інформації, права на справедливий суд, права на свободу слова та багатьох інших свобод.

 

Актуальність проведення кінопаказів саме в такому світоглядному сприйнятті зумовлюється безпрецедентною в новітній історії України громадсько-політичною активністю, котру необхідно не лише зберегти, а й направити в русло цивілізованих змін з дотриманням прав людини та демократичних цінностей.

 

Програма мандрівного фестивалю в Одеській області передбачає показ 10 документальних фільмів з дискусіями, обговореннями, правоосвітніми заходами. Основна частина показів в місті Одесі відбудеться в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Грушевського, окремі додаткові покази будуть організовані для студентів Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова. В Одеській області основні покази буде проведено в місті Татарбунари (приміщення центральної районної бібліотеки) та місті Котовськ (актова зала Котовського медичного училища), окремі покази також пройдуть в інших населених пунктах. Після показів документального кіно в середовищі студентів та старшокласників, заплановано проведення правоосвітніх семінарів на актуальні правові теми.

 

Відкриє програму Мандрівного фестивалю в Одеській області фільм-відкриття цьогорічного Docudays UA «Євромайдан. Чорновий монтаж» - альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Фільм цікавий тим, що він поєднав роботи багатьох молодих українських режисерів, які знімали події на Майдані — як щоденне життя, так і найгарячіші моменти.

 

Крім вказаного фільму, глядачам буде запропоновано для перегляду документальні фільми «Pussy проти Путіна» (на фото), «Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки», «Життя в раю – нелегали по сусідству», «Капітан і його пірат», «Містечко Ябукі», «Рілля», «Полум’яні голоси», «Ув’язнені», «Путінські ігри». Опис та трейлери фільмів можна знайти на сайті фестиваля Docudays UA - www.docudays.org.ua


Дата, час та місце основних показів:


10-17 листопада 2014 року, 15:00

Читальний зал Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського, м. Одеса, вул. Троїцька 49/51.

 

10-14 листопада 2014 року, 17:00, 20:00

Актова зала Котовського медичного училища, м. Котовськ, пр-т Котовського, 20.

11-14 листопада 2014 року, 15:00


Читальний зал Татарбунарської центральної районної бібліотеки, м. Татарбунари, вул. Горького, 4.

 

Вхід на всі заходи вільний.


Увага! В програмі показів можливі зміни. Актуальну інформацію про основні покази, а також про проведення додаткових показів уточнюйте за тел. (048)7164683.

 

Джерело: gurt.org.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023