Львівські старшокласники отримали відзнаки за участь у Мандрівному

Львівські старшокласники отримали відзнаки за участь у Мандрівному

12 грудня 2014

10 грудня, у День прав людини, в Управлінні освіти ДГП ЛМР відбулася церемонія нагородження 11-ти учнів Львівської академічної гімназії при НУ «Львівська політехніка», які пройшли спеціальну підготовку та взяли участь в модеруванні документального фільму в рамках XI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA.


Впродовж 8-денної програми для школярів (29 жовтня – 7 листопада) в Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького»  Мандрівний Docudays UA відвідало понад 500 осіб із 30 навчальних закладів освіти  Львова. Щоденно три групи дітей із різних шкіл переглядали один з трьох документальних фільмів: «Лізо, ходи додому!», «Содік», «Полум’яні голоси». Після переглядів, спеціально підготовані модератори, проводили обговорення цих фільмів, часто зав’язувалась цікава дискусія стосовно побаченого.


Переважно ніхто з відвідувачів раніше не дивився документальні фільми, тому для них цей жанр кіно був відкриттям. У цілому, реакція глядачів була різною: від повного несприйняття до глибокого співпереживання головним героям фільмів. Вчителі, які супроводжували школярів, теж по-різному реагували на побачене і почуте.

 

Окрім перегляду фільмів, деякі учні брали участь також в супутніх освітніх заходах фестивалю: майстер-класах «Надання першої медичної долікарської допомоги», «Вогнева та тактико-спеціальна підготовка для цивільного населення», семінарі «Як захистити свої трудові права?» та «Живій бібліотеці». На цьому співпраця фестивалю із школами не завершилася. Впродовж листопада і частково грудня цього року, в деяких школах Львова пройшла апробація 10 сценаріїв до перегляду цих фільмів та їх обговорень у рамках проекту «Документальні фільми Docudays UA як інструмент медіа-просвіти в школі».

 

Крім того, п'ять шкіл виявили намір створити постійнодіючі кіноклуби Docudays UA при своїх навчальних закладах. Також про таке бажання заявили ще два наші фестивальні партнери - Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» та Майстерня добрих справ «Емаус - Оселя».

 

Більше тут

 

Джерело: centre7.org.ua


20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023