У Франківську говорили про зміни до екологічного законодавства

У Франківську говорили про зміни до екологічного законодавства

21 грудня 2016

Нещодавно в приміщенні івано-франківської Ратуші відбулася фотовиставка «Думайдан: збереження зелених зон у містах і селищах», яку організувала громадська організація «Молода Просвіта» як правоосвітній захід у межах Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Ініціатором проекту стала Українська Гельсінська спілка з прав людини за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Мета події – привернути увагу загалу до наявних проблем знищення дерев, парків, скверів у містах. Виставка містить декілька серій робіт різних авторів, які були свідками чи безпосередніми учасниками боротьби проти незаконних вирубок зелених насаджень, засипання водойм від Харкова до Тернополя.

 

Під час вітань, окрім гостей з Києва та Харкова, до слова долучилися секретар міської ради Савчук Оксана, еколог, член Міжнародної Академії екологічного права МСОП ООН Романко Світлана та громадський діяч Случик Тарас. Спікери згадували про місцеву акцію «Вільне озеро», збереження лип на вулиці Шевченка та інше.

 

 

Після завершення урочистостей розпочалася друга частина заходу – експертне обговорення проекту змін до національного екологічного законодавства. У ньому взяли участь місцеві політики, науковці, громадські діячі та інші зацікавлені мешканці.

 

«Внести деякі уточнення, доповнення й зміни – украй важливо, – вважає активіст Денис Квасов, – адже мова йде про середовище, у якому ми живемо і яке впливає на нас, на наше здоров'я й комфорт».

 

Завідувач кафедри кримінального права й процесу Івано-Франківського університету права Петро Мельник зазначив, що доцільно збільшити санкцію за знищення або пошкодження зелених насаджень.

 

«Така кількість людей, яка взяла активну участь в обговоренні, свідчить тільки про одне – тема надзвичайно важлива для Прикарпаття», – підсумувала організаторка Євгенія Бардяк.

 

Загалом експертне обговорення в широкому колі тривало понад чотири години. Результатом стало понад півсотні правок і заміток, які буде опрацьовано, як зазначила експертка Олена Сапожнікова, і передано наприкінці року представникам законодавчого органу.

 

Текст та фото: Євгенія Бардяк

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023