Підсумки Мандрівного Docudays UA Харківщиною

Підсумки Мандрівного Docudays UA Харківщиною

27 грудня 2016

Цьогоріч кращі фестивальні стрічки Docudays UA змогли переглянути мешканці Балаклійського, Близнюківського, Валківського, Великобурлуцького, Первомайського й Шевченківського районів Харківщини.

 

«Раніше покази в основному проходили в Харкові та ще в кількох містах обласного значення, а жителі сільської місцевості у віддалених районах на наші заходи не потрапляли. У деяких із сіл і селищ, де ми зараз демонстрували стрічки, люди взагалі кіно на великих екранах не дивилися років 20, і те, що документальні фільми такого рівня побачили жителі області, – просто здорово! Цього року тема фестивалю «Крізь ілюзії»: кінодокументалісти своїми роботами руйнують міфи й стереотипи, що стосуються різних аспектів життя, закликають дивитися на світ широко розплющеними очима, думати й аналізувати», – розповів очільник Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» й регіональний координатор Мандрівного в Харківській області Юрій Чумак.

 

 

Школярі, учні ліцеїв, співробітники різних організацій і підприємств стали глядачами програми фільмів Мандрівного Docudays UA на Харківщині. Безсумнівними фаворитами показів і обговорень були стрічка «Євромайдан SOS» із циклу «Енциклопедія майдану» режисера Сергія Лисенка, присвячена найгострішим проблемам сьогоднішньої України, і фільм «Кровлі: кожному ковбою потрібен свій кінь» режисера Андре Гьорманна, що оповідає про хлопчика з Колорадо, який попри все йде до своєї мрії.

 

 

Також у рамках Мандрівного фестивалю були проведені правоосвітні заходи разом із переглядами документальних фільмів для працівників місцевих центрів і бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Національної поліції, співробітників Державної пенітенціарної служби та засуджених, працівників військкоматів та військовослужбовців, співробітників Центрів зайнятості.

 

 

«Ми намагаємося за допомогою документальних кінострічок про права людини, які зачіпають душі й серця глядачів, пропонувати їм діалог, спонукати мислити та цікавитися складною, але дуже важливою для кожного тематикою», – додав Юрій Чумак.

 

Окрім того, були організовані кінопокази в Харкові, Чугуєві, Ізюмі та Лозовій. Значна кількість зустрічей із Docudays UA відбулася в межах Всеукраїнського тижня права.

 

Текст Георгія Кобзаря

Фото надані Юрієм Чумаком

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023