Полтавщина зустрічає Мандрівний

Полтавщина зустрічає Мандрівний

22 листопада 2016

21 листопада на Полтавщину прибув XIII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Відкрили фестиваль у Полтаві дві стрічки «Крим SOS» та «Канцелярська сотня» із циклу «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лисенка.

 

На Полтавщині фестиваль проводять із 2006 року. Попередні роки головними майданчиками для перегляду кіно були переважно навчальні заклади, громадські організації, кіноконцертні зали. Нині ж фестивальні заходи проведуть іще й у кількох бібліотеках області.

 

«Ми не випадково обрали День Гідності та Свободи, аби відкрити фестиваль на Полтавщині, адже саме свято встановлене для утвердження в Україні ідеалів свободи, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору», – говорить регіональна координаторка Мандрівного фестивалю в Полтавській області Наталія Кірячок.

 

 

«Із року в рік до нас приєднується все більше людей, кількість глядачів, які хочуть дивитися документальне кіно про права людини, – збільшується. До цьогорічної програми ввійшло 25 фільмів. Усі без винятку стрічки – віддзеркалення дійсності. Після кожного перегляду ми також плануємо обговорення», – додає Наталія Кірячок.

 

Як завжди, фестиваль на Полтавщині мандруватиме й у малі села та містечка. Цього разу це Диканька, Пирятин, Зіньків, Гадяч, Лубни, Кибинці Миргородського району.

 

Основні фестивальні локації в Полтаві – Полтавська філія Суспільної служби України, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. П. Котляревського, Центральна міська бібліотека, Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара, Літературно-меморіальний музей В. Г. Короленка.

 

XIII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA на Полтавщині триватиме з 21 листопада по 13 грудня. 

 

Світлана Фільчак

На фото: кадр з короткометражного фільму «Канцелярська сотня» 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023