«Права людини очима дітей»: виставки в Ужгороді та Рівному

«Права людини очима дітей»: виставки в Ужгороді та Рівному

19 грудня 2016

Протягом майже трьох тижнів у школах міста Ужгорода показували фільми із циклу «Енциклопедія Майдану». Усі покази супроводжувалися палкими дискусіями й надзвичайно вразили учнів.

 

У результаті на базі архітектурної пам`ятки «Совине гніздо» відкрилася дитяча фотовиставка «Права людини очима дітей» у межах ХІІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Фільми із циклу «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лисенка — це історії про громадські ініціативи, що з'явилися на Майдані. Десять короткометражних стрічок в «Енциклопедії Майдану» розповідають про волонтерів, військових медиків на сході країни, інформаційні битви та боротьбу з розчаруванням.

 

 

Марія Симкович, організаторка виставки, зазначила, що такий захід проводиться вже втретє й став традиційним. А цьогоріч виставка та конкурс навіть стали міжнародними. Так, виставка мандруватиме не тільки навчальними закладами міста Ужгорода, а й відвідає Словаччину (навчальні заклади міст Пряшів та Кошіце).

 

Робота Вікторії Миронюк з міста Рівного

 

Також визначили переможців конкурсу малюнків «Права людини очима дітей» у Рівному. Учасників і переможців конкурсу дитячих малюнків «Права людини очима дітей» нагородили грамотами та цінними призами в неділю, 18 грудня, у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Загалом на конкурс надійшло 27 робіт не лише від учасників з Рівного, а й із Здолбунівського, Костопільського, Млинівського та Рівненського районів.

 

Робота Анастасії Ханас з міста Рівного

 

Усі учасники були розподілені на дві вікові групи: 7-12 та 13-17 років. Зокрема, переможцем конкурсу в першій (молодшій) віковій групі стала Вікторія Миронюк, учениця 6-А класу Рівненської української гімназії. Свою роботу під назвою «Майбутнє країни в наших руках» вона пояснила так: «Цим малюнком я показую, що український народ має право визначати політичну, економічну та соціальну долю своєї країни, використовуючи для цього мирні зібрання». А от у другій (старшій) віковій групі перемогла Анастасія Ханас, учениця 9-А класу Квасилівського НВК «Школа-ліцей». Коментуючи свою роботу, переможниця написала: «Людина повинна відчувати себе захищеною у всіх сферах життя під крилом справедливого правосуддя та верховенства права».

 

Конкурс «Права людини очима дітей» у Рівному проводила Рівненська обласна громадська організація «Комітет виборців України» в межах ХІІІ Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині. Організатори заходу в Ужгороді – управління освіти Ужгородської міської ради, ГО КАПЛ «Вестед», учнівське врядування міста Ужгорода «КОРЗО», ГО «Самоврядування молоді «Інсайдер».

 

Фото: Павло Равас, Марія Симкович та Святослав Дубов

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023