Тернопіль запрошує на Мандрівний

Тернопіль запрошує на Мандрівний

25 жовтня 2016

26 жовтня на Тернопіллі стартує Мандрівний Docudays UA. У Теребовлянському вищому училищі культури він відкриється показом короткометражних фільмів із циклу «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лисенка.

Протягом наступних трьох місяців фестиваль укотре охопить простір «від Збруча до Золотої Липи»: Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Монастириський, Теребовлянський та Чортківський райони. Покази відбуватимуться в будинках культури, молодіжних клубах, кафе, бібліотеках, школах, гімназіях, коледжах, а також у закладах позбавлення волі. Вхід на всі заходи в рамках фестивалю – вільний.

Цього року в програмі Мандрівного фестивалю на Тернопіллі представлено понад 20 документальних стрічок українських та іноземних авторів, відзначених міжнародними форумами неігрового кіно, зокрема й призами на Docudays UA. Скажімо, серед них: «Звіть мене Маріанною» польської режисерки Кароліни Бєлявської (володар головного призу фестивалю в номінації DOCU/ПРАВО), «Девід і я» канадських режисерів Рея Клонскі та Марка Леймі (володар «Призу глядацьких симпатій»).

Спецподією цьогорічного фестивалю стане «Жива ватра» режисера Остапа Костюка. Цей фільм подорожуватиме не лише Тернопіллям. Його планують повезти й до Верховинського та Косівського районів, де тривали зйомки документальної стрічки.

Під час мандрів Docudays UA Тернопіллям також відбудуться спецпокази документальних фільмів, присвячених 40-й річниці створення Української Гельсінської групи – першої в умовах радянського тоталітарного режиму правозахисної організації, місією якої було дотримання прав людини й становлення засад майбутньої правової та демократичної держави ненасильницьким шляхом.

З детальним графіком мандрівок фестивалю на Тернопільщині ви можете ознайомитися в календарі на сайті.

На фото - кадр з фільму «Жива ватра» Остапа Костюка

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023