Ми маємо права! На Закарпатті Мандрівний розпочався спільно з інформаційними кампаніями Міністерства юстиції

Ми маємо права! На Закарпатті Мандрівний розпочався спільно з інформаційними кампаніями Міністерства юстиції

20 листопада 2018

14 та 15 листопада 2018 в Ужгороді відбулися перші покази в рамках Мандрівного. Школярі, студенти та жителі міста побачили та обговорили фільми «Мовчазна війна» та «Дорослі» в Ужгородському національному університеті. Покази супроводжувалися інформаційними кампаніями від Міністерства юстиції «СТОП насильство» та «СТОП булінг». 

 

Зі слів начальника Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Євгена Когутича, управління юстиції вже кілька років поспіль долучається до проведення на Закарпатті фестивалю. Крім того, у виступі він зазначив, що «питання рівності, яке є основною темою цьогорічного вже XV фестивалю, у наш час і в наших умовах є надзвичайно актуальним та співзвучним тим питанням, яким приділяється увага Міністерством юстиції України в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я маю право!”. Це булінг та цькування в школах, насилля в сім’ї, право дітей з неповних сімей на належне утримання та інші. Відтак дуже позитивною є тенденція об’єднання зусиль як громадських формувань, навчальних закладів, так і державних органів у висвітленні тематики рівності та цінності людської гідності».

 

 

Владислав Товтин, головний спеціаліст управління юстиції, зауважив, що саме молодь повинна найлегше позбавлятись ілюзій, стереотипів та хибних переконань, які породжують нерівність за ґендерною, расовою чи будь-якою іншою ознакою.

 

Представники управління юстиції приділили увагу темі насильства та булінгу, розповсюдили серед присутніх тематичні буклети.

 

Фільм «Мовчазна війна» вразив присутніх жорстоким поводженням з жінками з боку військових та органів влади, а після перегляду фільму «Дорослі» школярі та студенти обговорювали важливість недискримінативного ставлення до людей з інвалідністю.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023