Docudays UA завітав до Української академії лідерства

Docudays UA завітав до Української академії лідерства

10 грудня 2019

 

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA завітав у Харків і запропонував студентам стрічку «Сакава».


Фільм знайомить із трьома молодими людьми з Гани, які не можуть знайти роботи і з відчаю вдаються до онлайн-шахрайства. Те, що на Заході вважають аферизмом, для «хлопців Сакави» – просто використання доступних ресурсів в умовах безробіття та злиднів.

 

«Цей фільм – з одного боку, надає змогу довідатися про життя в колишній колонії, яка тепер має значні економічні й екологічні проблеми. А з іншого – детально показує прийоми й небезпеки кібершахрайства», - поділився враженнями Артур Терновий студент Української академії лідерства.

 

Після перегляду відбулася дискусія з експертом – Олексієм Рвачовим, старшим викладачем кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки Харківського національного університету внутрішніх справ. Модератор та регіональний координатор Docudays UA на Харківщині Юрій Чумак розповів: «Гана є Африканською країною, куди з «розвинутих» держав звозять тисячі тонн електронного сміття. Яке, в умовах місцевої «утилізації» за допомогою випалювання металу з ізоляційних матеріалів та пластикових корпусів, нищить екологію».

 

Студенти були шоковані побаченим у стрічці та просто завалили пана Олексія своїми запитаннями про крадіжки й шахрайства в Інтернеті, розпитували, як уникнути небезпек в мережі. Експерт розповів реальні історії з життя кібер-злочинців, діяльність яких розслідували вітчизняні правоохоронці. Поділився корисними порадами, як не потрапити в тенета шахраїв.

 

«Для мене самого ця подія виявилася напрочуд цікавою. Я не тільки поділився знаннями, якими володію, але й сам дізнався і про УАЛ, і про Docudays UA. Це знайомство виявилося дуже корисним. Розкажу курсантам нашого поліцейського вишу про побачене у фільмі – це стане в нагоді в їх майбутній професійній діяльності», - підкреслив  пан Олексій.

 

Іван Чубукін, керівник програми суспільного розвитку філії Української академії лідерства у Харкові зауважив: «Кінопоказ нашим студентам, як то кажуть, «зайшов». УАЛ фактично працює з новими лідерами нової України. І молоді активісти сказали, що це дійсно фільм для людей, які мислять. У ньому закладено багато важливих сенсів, це не якийсь там «бойовичок»… Ми плануємо продовжити співпрацю з Docudays UA, оскільки таке кіно дозволяє осягнути глибинні смисли того, що відбувається у світі».

 

Пан Юрій поділився інформацію про сучасні загрози кібербулінгу та презентував правові буклети, підготовлені в рамках «Кампанії проти кібербулінгу» Docudays UA.

 

 

Автор: Георгій Кобзар

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023