«Гоголь Док» та больові точки культурних процесів в Україні

«Гоголь Док» та больові точки культурних процесів в Україні

13 грудня 2019

Галерея на Штейнбарга в Чернівцях зібрала разом поціновувачів документального кіно. До уваги глядачів/чок організатори Мандрівного фестивалю представили стрічку «Гоголь Док» режисерки Аліси Павловської.

 

«Гоголь Док» – це мрія відкрити і влаштувати 10-й Фестиваль мистецтва ГОГОЛЬFEST у Києві (Україна). Фестиваль практично не має державної фінансової підтримки. Мабуть, націлені на створення творчого суспільства, не завжди здатні до діалогу одне з одним. Існує проблема: чи фестиваль буде існувати або ж зруйнується, як мрія Вавилонської вежі. «Гоголь Док» розповідає, як народжується мистецтво, та показує закулісне і щоденне життя театру. Він також зображає кризу творчості та порушує інші питання...

 

 «Фільм порушує три теми, які є больовими точками культурних процесів в Україні. Перша – це існування в одній фізичній площині двох культур: формальної «шароварщини» та андеграунду, які живуть за різними законами. Одні є заручниками спадку радянської системи управління та мають доступ до ресурсів, а інші – гнучкі й незалежні, але постійно в пошуках фінансування. Другий пласт – це те, як еволюційно вибудовується культурний менеджмент, як з потреб процесу виникає куратор, арт-менеджер, які в них стосунки з митцем. А третя – це про вибудовування аудиторії, про творення нових сенсів і їх брак у суспільстві», – вважає Дмитро Міцевич, координатор Мандрівного фестивалю в Чернівцях.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023