Нон-стоп короткого метру в місті Дніпро

Нон-стоп короткого метру в місті Дніпро

30 жовтня 2019

Третій рік поспіль у місті Дніпро кінопокази в межах Мандрівного збирають аудиторію прихильників документального кіно в «Книгарні Є». Цьогоріч були представлені п’ять стрічок: «Чорний суботник» режисера Петра Армяновського, «Біотоп» режисера Пауля Шольтена, «Замок» режисера Тадеуша Кабіча, «Ти, бля, рота закрий!» режисерки Таїсії Кутузової та «Послухай» від режисерки Астрід Бюссінк. 

 

Дуже захопив глядачів та визвав багато коментарів фільм режисерки Таїсії Кутузової «Ти, бля, рота закрий!» з добірки фільмів «CIVIL PITCH». Це фільми громадської активності – унікальний для України проєкт, коли громадські активіст(к)и та режисер(к)и об’єдналися для створення документальних стрічок, спрямованих на зміни в суспільстві.

 

 

Глядачка Надійка Вовк поділилась своїми враженнями від фільму: «Резонансна справа Сергія Чагарова, підлітка-активіста, який бореться з корупцією, не виходить з голови. Йому погрожують, залякують і кидають гранату на подвір`я. Водночас у поліції затримують розслідування протиправних дій проти нього. На жаль, історія із Сергієм Чагаровим загубилася в загальному інформаційному шумі й стала однією із сотень, коли на активістів скоюють замахи, утискають права, їх ігнорують правоохоронні органи та влада. І добре, що є люди, митці, які «оживляють» ці історії, привертають до них увагу, вимагають справедливості, щоби трагедії, як з Катериною Гандзюк, не повторювалися».

 

Мандрівний фестиваль триватиме в Дніпрі до 6 листопада, тож ще буде чимало гарних показів. Розклад можна подивитись тут.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023