Що готує Мандрівний кінофестиваль Docudays UA на Рівненщині?

Що готує Мандрівний кінофестиваль Docudays UA на Рівненщині?

21 листопада 2019

З 19 листопада на Рівненщині стартує 16-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Відкриті кінопокази для всіх охочих відбуватимуться в Рівненській обласній бібліотеці для молоді та в театрі «Сонях» з 2 до 5 грудня включно. Крім обласного центру, відкрита програма відбудеться й в Острозі. В Національному університеті «Острозька академія» заплановані два кінопокази – на 28 листопада і 2 грудня.

 

До кінопрограми фестивалю на Рівненщині ввійшло 8 стрічок. Серед них – фільм «Bellingcat: Правда у світі постправди», який досліджує роботу міжнародної команди журналістів-розслідувачів Bellingcat. Вони розкривають резонансні справи, знаходячи потрібні докази в безмежних просторах Інтернету, шукають правду серед фейкових новин і суперечливих фактів. Стрічка «Чистильники» запрошує у світ інтернет-цензури, яку великі гравці мереж Google, Facebook, Twitter віддають на аутсорсинг робітникам і робітницям на Філіппінах. Фільм-розслідування «Навмисна смерть» відкриває приховані процеси індустрії електроніки та доводить, що навіть найменші ґаджети мають смертельні наслідки для довкілля та здоров’я.  «Окрім кінопоказів, цьогоріч у межах фестивалю ми проведемо лекції для студентів Рівненщини на тему цифрового розвитку держави та безпечної поведінки в сучасному цифровому світі», – розповідає Олексій Горецький, директор РОГО «Комітет виборців України», організатор Мандрівного фестивалю в Рівненські області.

 

У прес-конференції, що анонсував фестиваль, узяла участь начальниця Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Оксана Сальчук. Вона зазначила, що вислів «держава в смартфоні» – це вже не захмарні очікування. «Міністерство юстиції до цих нововведень уже готове. Ми в такому реформуванні вже четвертий рік. І те, що всі державні органи будуть так працювати – це дуже добре. Ми бачимо, що є запит на такі послуги в громадян, адже це зручно», – наголошує пані Сальчук.

 

«Я радий, що ми вже не вперше можемо приймати цей фестиваль у себе в театрі, – сказав керівник театру «Сонях» Олексій Титаренко. – Це буде цікаво й нашій аудиторії. Адже цьогоріч для показів у нас відібрані також фільми, які стосуються мистецтва та людей мистецтва».

 

Загалом на Рівненщині фестиваль триватиме з 19 листопада до 16 грудня включно. За цей час організатори планують провести не менше ніж 15 показів у навчальних закладах, бібліотеках, креативних просторах. Розклад подивитись можна тут.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023