У Запоріжжі шукали відповідь на питання: «Що підлітки ховають за зачиненими дверима?»

У Запоріжжі шукали відповідь на питання: «Що підлітки ховають за зачиненими дверима?»

24 жовтня 2019

Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека зустріла гостей Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Організатор НГО «Культпрожетор», за партнерською підтримкою НГО «Укрпростір» презентували стрічку ізраїльської художниці й режисерки Аєлети Альбенди. Фільм про дорослішання на основі відеоархівів. Дія відбувається в кімнатах шістьох підлітків з усього світу, а матеріал для фільму зняли вони самі за зачиненими дверима й виклали на YouTube. Вони дорослішатимуть і змінюватимуться в нас на очах, стаючи тими, ким мріяли бути.

 

Чому підлітки ведуть свої блоги? Чого вони очікують від глядачів? Яку роль у формуванні ставлення до себе відіграють слова батьків? На ці питання намагались відповісти глядачі під час дискусії.

 

Говорили багато: про толерантне ставлення до людей, про важливість підтримки й розуміння від батьків та однолітків. Дискутували про повагу до життя інших й право самостійно вирішувати власну долю. Наголошували на відповідальності за поради й знецінення інших.

 

Зробили висновки, що необхідно утримуватись від оцінок дій інших. Зовні видно лише вершину айсберга життя людини. Жоден не зможе пережити й відчути досвід іншої особи, а саме цим обумовлені ті чи інші її дії.

 

Під час заходу учасники «Ліги успіху» презентували свої напрацювання в проєкт «Антибулінг». Розповідали, як корисно провели класні години в школах Запоріжжя. Також демонстрували креативні плакати, розроблені на основі багатозначності слів. Постери закликають поміркувати про дбайливе ставлення до кожного.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023