Молодь Кіровоградщини кидає виклик кібербулінгу!

Молодь Кіровоградщини кидає виклик кібербулінгу!

16 листопада 2019

Напередодні старту Мандрівного фестивалю студенти-активісти зібралась разом заради мети: навчитись якісно модерувати дискусії та вміти протистояти кібербулінгу.


Цифрові технології покращують якість нашого життя, та чимало загроз ховає в собі «світове павутиння». У мережі все частіше поширюється явище умисного цькування в кіберпросторі, зазвичай протягом тривалого  часу. Можливість анонімно говорити будь-що й з ким завгодно дарує оманливе відчуття безпечності. Водночас кривдники збирають особисту інформацію, стежачи за повідомленнями в соцмережах – фото, селфі з місця подій, з розповідей про життя. та використовують її проти користувача інтернету. Викрадають паролі від приватних сторінок, електронної пошти для погроз чи розповсюдження спаму.

 

Як не стати жертвою кібербулінгу й навчитися протидіяти, захищающи свої права, про це дізнались учасники та учасниці семінару: «Підготовка модераторів дискусій Мандрівного фестивалю Docudays UA» в Кіровоградській області. Захід спільно організували регіональні координатори Docudays UA Людмила Шестакова, виконавча директорка громадської організаціі «Флора», та Олена Мірхайдарова, керівниця громадської організації «Успішна Взаємодія».

Семінар відбувся за участю комунікаційної менеджерки правозахисного департаменту Docudays UA Ірини Сидоренко, яка розповіла, як відрізняти булінг від простого конфлікту, а також про його причини та наслідки. Експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Богдан Мойса ознайомив з міжнародним досвідом успішної протидії кібербулінгу.

 

 

Під керівництвом експертки з комунікацій Наталії Філіпової молоді люди опановували ораторське мистецтво, що є важливою складовою для модерування дискусії. Учасники та учасниці семінару отримали можливість організувати обговорення після показів  у своїх вишах. Та якщо школи виявлять бажання провести правову дискусію Docudays UA серед вихованців, координатори Мандрівного готові в цьому допомогти.

 

«Молоді модератор(к)и не можуть дочекатися, коли зможуть випробувати свої знання. Наприклад, виникла ідея подивитися з батьками стрічку «Послухай!», адже труднощі, які ми бачимо у фільмі, так само актуальні й для українських підлітків. Проблеми українських підлітків дуже схожі на труднощі нідерландських дітей», – зауважила Олена Мірхайдарова, регіональна координаторка Мандрівного фестивалю в Кіровоградській області.

 

Мандрівний фестиваль подорожуватиме по Кіровоградщині з 18 до 29 листопада включно. Тож запрошуємо всіх охочих на публічні покази фільмів. Розклад можна подивитись тут.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023