У Гадячі говорили про мотивацію та боролись з кібербулінгом

У Гадячі говорили про мотивацію та боролись з кібербулінгом

19 грудня 2019

У кіноконцертному залі «Дружба» відбувся перший кінопоказ у межах Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. На екрані – фільм данського режисера Йенса Педерсена «Дівчина проти гравітації».


Серед глядачів – учні міського ліцею №1 імені Олени Пчілки, Гадяцького аграрного училища, міської школи №3 імені Івана Виговського. Фільм про 11-річну Ерденчімеґ: її тато сидить у в’язниці, мама – колишня п’яничка, у родині четверо дітей. У 8 років дівчинці пощастило стає вихованкою циркової школи. Фільм не лише про дівчинку, яка хоче стати акробаткою, а й про мотивацію – не зупинятися на пів дорозі. «Інколи я божеволію й хочу кинути, але сльози не допоможуть. Якщо ти хочеш стати акробаткою, ти повинна долати труднощі», — говорить головна героїня фільму.

 

 

Після перегляду Ірина Орлова, менеджерка громадської організації «Центр культури та розвитку «Горизонт», провела інтерактивну роботу серед підлітків. Завданням було зняти соціальну рекламу. Підлітків поділили на три групи, кожна з яких отримала власну тему сюжету: «Кібербулінг. Поняття та його прояви», «Українське законодавство про кібербулінгу. Відповідальність», «Етапи від подання скарги до відповідальності».

 

Діти, які не потрапили до знімальної групи роликів, грали у «Світове кафе» – вправа, яка допомогла засвоїти знання про кібербулінг та його різновиди.

 

«Дуже радію, що наша молодь активна. Добре орієнтується, як себе вести в неочікуваних ситуаціях, не боїться публічних виступів. Учні швидко й ефективно розглянули питання кібербулінгу, детально обговорили ситуацію, як поводитися, якщо ти став/ла жертвою цькування», – наголошує Ірина.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023