Чому українці перемагають: 10 історій стійкості

Чому українці перемагають: 10 історій стійкості

31 жовтня 2022

Чому українці перемагають: 10 історій стійкості 



З моменту повномасштабного російського вторгнення на територію України минуло вже більше, ніж пів року. Півроку війни як один нескінченний день спротиву та моральної сили народу, який обрав свободу. Ми — ті, хто безупинно доводить світові, що несамовита агресія загарбників нічого не означає проти справжнього об’єднання народу заради перемоги. Кожен на своєму місці щодня робить все можливе, а іноді й неможливе, аби здолати ворога. Півроку як один безкінечний день боротьби за незалежність. 


То що допомагає українцям голими руками зупиняти танки? Збирати мільйони на байрактари? Збивати банкою огірків ворожий дрон? 


Що допомагає нам перемагати? 


Відповіді на ці запитання ми, команда Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, шукаємо в історіях найближчих людей, яких ми знаємо багато років. 


Своїми розповідями про щоденне життя, переживання, непрості рішення, окупацію й еміграцію, втрати, великі та маленькі перемоги під час війни у нашому спецпроєкті ділитимуться регіональні координатори/-ки Мандрівного фестивалю Docudays UA. Серед них правозахисники/-ці, громадські діячі/-ки, освітян(к)и, волонтер(к)и з усієї України, які в лиху годину для України стали незламними воїн(к)ами — кожна та кожен на своєму фронті. 


Це 10 історій про: втечу з пекла, врятовану культурну спадщину, кіноклуб для переселенців, мільйони для ЗСУ, благодійні обіди в окупації як прикриття для підпільників, збір фактів воєнних злочинів окупантів, тонни гуманітарної допомоги для втікачів із розбомблених міст, — про те, що пише нашу нову історію перемоги, робить нас іншими, українцями, якими захоплюється світ. 


Читайте щотижня на нашому сайті та офіційній сторінці Мандрівного Docudays UA


Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається щороку у 21 регіоні України в партнерстві з 39 місцевими громадськими організаціями. До 2021 року включно ми успішно підготували та провели 18 фестивалів Мандрівного Docudays UA у тісній співпраці із регіональними партнерами, через яких сформували широке коло цільових аудиторій по всій Україні. 


Зараз наша велика команда готує 19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в умовах війни. Фестиваль відбудеться з 12 листопада до 30 грудня, він побуває у 22 областях України. Та вперше — за кордоном. Деталі на сайті та офіційній фейсбук-сторінці Мандрівного.
20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023