Моя «довга пташка»

Рік
2011
Країна
Шотландія
Тривалість
16’
Режисер(-ка)
Вілл Андерсон
Погляд «з-за лаштунків» на боротьбу аніматора/режисера-постановника зі своїм персонажем. На створення цього фільму Вілла Андерсона надихнула робота російського мультиплікатора-першопрохідця Владислава Фелтова «Длинная птица» ( «Довга пташка», 1911). Режисер-початківець намагається поселити в сучасному світі загадкового довготілого персонажа. «Моя “довга пташка”» – це гумористична оповідь про довжелезну невсидючу пташку, що безперестанку скаржиться на свого легендарного творця. Цей фільм постав як сплав реальності та вигадки у результаті «співпраці» між мультиплікатором і мультфільмом.
Виробництво
Donald Holwill, ECA, 74 Lauriston Place, Edinburgh, Scotland, UK, +44(0)1312216000, [email protected], www.eca.ac.uk
Дистрибуція
Will Anderson, 81/2 Gilmore Place, Tollcross, Edinburgh, Scotland, UK, +44(0)7970574061, [email protected], www.whiterobot.co.uk
Нагороди
2011 – гран-прі за короткометражний фільм на Варшавському МКФ; 2012 – найкращий британський короткометражний фільм та Нагорода Макларена на Единбурзькому МКФ; приз Александра Татарського та приз глядацьких симпатій на КРОК МАКФ; приз глядацьких симпатій на Міжнародному анімаційному вікенді у Вісбадені; BAFTA Scotland; номінація на BAFTA 2013 в категорії «Найкращий короткометражний анімаційний фільм»
Режисер(-ка)
Вілл Андерсон
Вілл Андерсон народився 1989 року. 2D-аніматор та режисер з Північної Шотландії. Його дебютний короткометражний фільм «Моя “довга пташка”» був відзначений різноманітними нагородами на численних міжнародних кінофестивалях, зокрема, «Найкращий диплом» (Best Graduation Film) в Аннесі, а також премія BAFTA Scotland (2012). Вілл як режисер та аніматор працює над кіно- й телепроектами.
Брак доказів
Рік
2011
Країна
Франція
Режисер(-ка)
Ха Йон Квон ...
Ірландські народні меблі
Рік
2012
Країна
Ірландія
Режисер(-ка)
Tоні Доног’ю ...
Картонна коробка
Рік
2012
Країна
Польща
Режисер(-ка)
Збіґнєв Чапля ...
Мадагаскар: подорожні нотатки
Рік
2010
Країна
Франція
Режисер(-ка)
Бастьєн Дюбуа ...
Марсель – король Тервурену
Рік
2012
Країна
США
Режисер(-ка)
Том Шрьодер ...
Раби
Рік
2009
Країна
Швеція, Норвегія, Данія
Режисери
Давід Ароновіч ...