Раби

Рік
2009
Країна
Швеція, Норвегія, Данія
Тривалість
15’
Режисери
Давід Ароновіч
Ханна Хейльборн
«Усіх нас викрали: маму, батька, сестру та мене. Потім батьків убили, а нас із сестрою розлучили. Мені було п’ять, – розповідає Абук стишеним голосом. – Я залишився в одного з викрадачів, щоб доглядати його кіз.» «Раби» – це фільм про дев’ятирічного Абука та п’ятнадцятирічну Макієк. Суданська міліція, яку фінансує уряд, забрала їх, як і тисячі інших дітей, у рабство. Через деякий час брата і сестру звільнив Комітет протидії викраденню жінок та дітей (CEAWC), що його очолює Джеймс Аґуер. Сюжет фільму «Раби» заснований на інтерв’ю 2003 року. Це друга спільна робота Давіда Ароновіча та Ханни Хейльборн (дизайн – Матс Йогансон, Acne JR) про дітей, котрі опинилися у скрутних життєвих ситуаціях.
Виробництво
The Swedish Film Institute, SVT Documentary, The Norwegian Film Institute, The Danish Film Institute, YLE Co-productions, The Nordic Film and TV Fund, The Foundation for the Culture of the Future, Konstnärsnämnden, Story AB, Virkesvägen 2A, S-12030 Stockh
Дистрибуція
The Swedish Film Institute, Sara Yamashita Rüster, +46 8 6651141, [email protected], www.sfi.se
Нагороди
2008 – Silver Cub за найкращий короткометражний документальний фільм на IDFA; 2009 – спеціальна відзнака на Берлінале; 2010 – Annecy Cristal за найкращий короткометражний анімаційний фільм та нагорода ЮНІСЕФ на МАКФ в Аннесі; 2011 – Шведська дизайнерська нагорода Kolla! За найкращий короткометражний фільм
Режисер(-ка)
Давід Ароновіч
Давід Ароновіч народився у Стокгольмі 1964 року. Після навчання у Національній кіношколі в Лодзі створив кілька документальних стрічок для Шведського інституту кінематографії та шведської телерадіомовної компанії SVT. Співзасновник компанії Story AB.
Ханна Хейльборн
Ханна Хейльборн народилася у Ґульдсмедсхюттані (Швеція) 1968 року. Вивчала кінематографію у Стокгольмі та Нью-Йорку. Працює як режисер-постановник, консультант із написання сценаріїв та лектор-мистецтвознавець.
Брак доказів
Рік
2011
Країна
Франція
Режисер(-ка)
Ха Йон Квон ...
Ірландські народні меблі
Рік
2012
Країна
Ірландія
Режисер(-ка)
Tоні Доног’ю ...
Картонна коробка
Рік
2012
Країна
Польща
Режисер(-ка)
Збіґнєв Чапля ...
Мадагаскар: подорожні нотатки
Рік
2010
Країна
Франція
Режисер(-ка)
Бастьєн Дюбуа ...
Марсель – король Тервурену
Рік
2012
Країна
США
Режисер(-ка)
Том Шрьодер ...
Моя «довга пташка»
Рік
2011
Країна
Шотландія
Режисер(-ка)
Вілл Андерсон ...