Житомир завершив Мандрівний «Живою Ватрою»

Житомир завершив Мандрівний «Живою Ватрою»

25 листопада 2016

Цієї осені молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» традиційно познайомила житомирян із документальними фільмами в рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA. Кінопокази в Житомирі відбувалися з 8 по 12 листопада в кінотеатрі «Україна».

 

Відкривав фестиваль фільм Рея Клонскі та Марка Леймі «Девід і я».

 

 

«З першої хвилини стрічка «Девід і я» тримає увагу глядача. Доля 45-річного чоловіка, який вже понад 29 років неправомірно перебуває за ґратами за вироком «довічне ув’язнення», не лишила байдужим жодного в кінозалі. Події цього фільму хоча й відбуваються в США, але, на жаль, і в Україні в наш час можна знайти велику кількість прикладів, коли люди неправомірно опинилися у в’язниці. Тож фільм ще раз підкреслює важливість обізнаності людей у своїх правах», – поділилася своїми враженнями Марина Хайнак, менеджерка проектів «Сучасний Формат» та координаторка фестивалю Docudays UA у Житомирі.

 

 

Також глядачі мали нагоду подивитися «Задиристу горобку» режисерки Нанфу Вонг, «Живу Ватру» Остапа Костюка, «Таткову донечку» Меліса Унері, «Кровлі: кожному ковбою потрібен свій кінь» Андре Гьорманн, «Мова», «Канцелярська сотня» та «Євромайдан SOS» режисера Сергія Лисенка.

 

Усі кінопокази супроводжувалися обговоренням фільмів після їх перегляду. До обговорень запросили експертів та експерток із різних сфер: громадської діяльності, журналістики, режисури, правозахисної діяльності тощо. Глядачі охоче брали участь в обговоренні й про незаконно ув’язнених, і про стосунки між батьками та дітьми. Також цікавою темою для розмови стало життя та побут вівчарів в українських Карпатах. Власне, фільмом «Жива ватра» про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла на фоні змін і завершився Мандрівний у Житомирі.

 

 

Організатори фестивалю в Житомирі сподіваються, що документальне кіно з року в рік викликатиме все більше цікавості в житомирян, а фільми про права людини, представлені на фестивалі Docudays UA, допомагатимуть критично мислити та відкривати для себе нові захопливі й актуальні теми.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023