Харків: дискусії, майстер-класи й найкраще документальне кіно

Харків: дискусії, майстер-класи й найкраще документальне кіно

07 листопада 2016

Четвертого листопада Мандрівний фестиваль Docudays UA почався в Харкові. Тут на глядача чекає більше тижня відкритих показів кращого неігрового кіно та десятки різноманітних правоосвітніх заходів у школах, вишах, колоніях і центрах культури.

 

Мандрівний фестиваль відкрився фільмом «Аліса в країні війни» режисерок Аліси Коваленко та Любов Дуракової в кінотеатрі 8 ½. Це історія про подорожі та особистий щоденник української дівчини-документаліста, яка стикається з проблемою вибору так само, як і більшість громадян її країни, коли історичні події раптово вриваються в особисте життя. Режисерки представили фільм глядачам особисто.

 

 

«Завжди тривожно почуваєшся, а чи сприймуть фільм у регіонах. Цьогоріч так само інтрига тривала до моменту, поки не ввімкнули світло. Сльози й тиша. Думаю, що якби нас не підтискав строгий графік кінотетарів, то спілкування після перегляду фільму було б нескінченним», – розповідає Ігор Кофман, регіональний координатор фестивалю.

 

 

«Наступного дня режисерки вже представляли стрічку в Академії національної гвардії України. Провели майстер-клас для студентів кафедри медіа-комунікацій Національного університету ім. Каразіна, де розповіли про прийоми роботи в зоні бойових дій. Також у нас уже відбувся показ фільму «Звіть мене Маріанною» і обговорення з глядачем після на тему «Стать – це право, обов'язок, експресія... ваш варіант?». І попереду в нас ще більше тижня відкритих сеансів у кінотеатрі й десятки заходів для різних слухачів: у школах, ВНЗ, для співробітників нової патрульної служби, колоніях».

 

 

Цього року фестиваль пропонує насичену програму стрічок, які порушують питання, спільні як для України, так і всього світу. Загалом, це більше сорока найкращих документальних фільмів України та світу – серед них і потужні історії про активізм, реабілітацію після війни, а також несприйняття іншості та бунтівний підхід до освіти.

 

 

Покази триватимуть до 10 листопада в кінотеатрі 8 ½. Вхід – вільний. Розклад можна знайти в календарі на сайті фестивалю.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023