Друге дихання

Рік
2022
Країна
Україна
Тривалість
13’
Режисер(-ка)
Максим Лукашов
Головний герой фільму — кларнетист з Чернігова, Микита Гірня. До війни він викладав диригування в місцевому музучилищі та грав у кількох музичних колективах. Але війна різко змінила його звичне життя. Після початку повномасштабного вторгнення РФ, його учні та учениці  роз’їхалися по світу, тікаючи від війни, а музичні колективи — розпалися. Місто було оточене військами окупантів та регулярно обстрілювалося з різних видів зброї. Будучи людиною тонкої душевної організації, Микита тяжко переживав ті страшні події. Аби не сидіти без діла та бути корисним суспільству в цей непростий час, Микита стає волонтером. Тепер він, під обстрілами, на велосипеді розвозить нужденним речі першої необхідності. Тримати психіку в рівновазі допомагає йому давнє хобі — традиційне китайське чаювання.

Попередження щодо змісту: зображення війни
Виробництво
Babylon'13
Нагороди
Нагорода «За найкращий фільм» у межах «Міжнародного конкурсу дебютних фільмів» на Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Лимон» (2022)
Режисер(-ка)
Максим Лукашов

Максим Лукашов — народився в 1985-му році в Черкасах. Випускник Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого за спеціальністю «Режисура телебачення» (майстерня Аркадія Непиталюка). 

З 2011 по 2022 роки працював на популярних телепроєктах режисером та режисером монтажу. На базі Києво-Могилянського театрального центру «Пасіка» за власним інсценуванням здійснив постановку пластичної вистави «Тихий спалах ніжності» (2013). Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну почав знімати документальне кіно, зважаючи на актуальність теми — вплив військової агресії на мирне життя простих людей.
Фільмографія
«Друге дихання» (2022), «Скейтбординг на лінії фронту» (2022), «Чернігівщина. Жити знову» (2022)
Ліс, ліс
Рік
2022
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Марія Стоянова ...
прокидаючись у тиші
Рік
2022
Країна
Німеччина, Україна
Режисери
Міла Жлуктенко ...
Ptitsa
Рік
2022
Країна
Польща, Україна
Режисер(-ка)
Аліна Максименко ...
Нескорений Херсон
Рік
2023
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Устин Данчук ...