Ptitsa

Рік
2022
Країна
Польща, Україна
Тривалість
31’
Режисер(-ка)
Аліна Максименко
Ця історія відбувається під час пандемії в родині двох жінок — матері та її дорослої доньки. В одній частині будинку розташована музична школа матері, де вона проводить заняття онлайн. Вона — вчителька гри на фортепіано, сильна й організована жінка, яка спілкується лише зі своїми учнями й ученицями, тому довкола неї постійно — ціле море дітей. У другій частині будинку міститься доньчина студія живопису. Ці два світи рідко взаємодіють між собою, утворюючи метафору людської самотності. Однак, зрештою, героїнь обʼєднує історія смерті Каті, доньки їхньої подруги Інни.
Виробництво
Wajda Studio (Filip Marczewski, Katarzyna Madaj-Kozłowska), Wajda School, Alina Maksimenko
Режисер(-ка)
Аліна Максименко

Аліна Максименко — художниця, кінорежисерка, операторка, народилася в Києві. 

У 1985–1988 роках навчалася в Школі мистецтв імені Т. Г. Шевченка. Закінчила Київський коледж мистецтв імені М. Бойчука у 1993 році. У 2014-му її перша відеоінсталяція була представлена в «Мистецькому арсеналі». У 2019 році закінчила Інститут радіомовлення та преси за спеціальністю «Режисура документального кіно», в майстерні Сергія Буковського. Крім того, закінчила навчальну програму (DOK PRO) у Школі Вайди у 2020 році. Є членкинею об’єднання художників BG-Art з 2001 року та Спілки художників України — з 2003-го. 

Режисерка живе та працює в Україні. Виїжджала з Ірпеня під час окупації, а після деокупації повернулася в місто. Нині знімає свій другий документальний проєкт — повнометражний фільм «Прошиті кроки».

 
 
Ліс, ліс
Рік
2022
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Марія Стоянова ...
прокидаючись у тиші
Рік
2022
Країна
Німеччина, Україна
Режисери
Міла Жлуктенко ...
Друге дихання
Рік
2022
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Максим Лукашов ...
Нескорений Херсон
Рік
2023
Країна
Україна
Режисер(-ка)
Устин Данчук ...