У Криму стартував Docudays

У Криму стартував Docudays

14 жовтня 2013

Відкрили кінопоказ у кафе "Буфет" дві польські картини про нелегке життя школяра, який вирішив зняти фільм на тему, про що мріють діти, змушені жити таким непевним «дорослим» життям, а також про безпритульного алкоголіка, що опинився на самому дні. Він намагається відновити стосунки з родиною, якої не бачив багато років. Як важко зітерти з пам'яті події минулого й одночасно довести, що будь-яке нове переживання визначає подальший плин твого життя, – про це задумувалися глядачі.


"Фільми, що входять до програми фестивалю, майже ніколи не демонструють на телебаченні, не показують у кінотеатрах, – говорить Олена Куценко, координатор фестивалю в Криму, заступник директора КРП "Кіновідеопрокат". – Побачивши, як живуть люди, про що вони думають, про що мріють, до чого прагнуть, ми самі зможемо стати більш відкритими, зможемо подолати якісь перешкоди, навчимося чогось важливого і головне – ми навчимося співпереживати і захочемо щось змінити у своєму житті, протягнути комусь руку допомоги. Таким чином, через соціальну активність формується громадянська позиція, що є основою демократичного суспільства." 


Наступний показ відбудеться 11 жовтня. Тоді покажуть стрічку «Від шепоту до крику» (США, 2012). Режисер – Бен Мозес. Це театралізований документальний фільм розповідає про борців за демократію в п'яти країнах – Єгипті, Малайзії, Україні, Венесуелі і Зімбабве. Головні герої, живучи на різних континентах, прагнуть одного: справедливості і свободи. Вступаючи в нерівну сутичку, вони ризикують усім. Початок – 18:00.

 

Джерело: http://ngocrimea.org/news/v-krymu-startoval-docudays.html

 

Фото: Анастасії Журавльової

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024