У Криму стартував Docudays

У Криму стартував Docudays

14 жовтня 2013

Відкрили кінопоказ у кафе "Буфет" дві польські картини про нелегке життя школяра, який вирішив зняти фільм на тему, про що мріють діти, змушені жити таким непевним «дорослим» життям, а також про безпритульного алкоголіка, що опинився на самому дні. Він намагається відновити стосунки з родиною, якої не бачив багато років. Як важко зітерти з пам'яті події минулого й одночасно довести, що будь-яке нове переживання визначає подальший плин твого життя, – про це задумувалися глядачі.


"Фільми, що входять до програми фестивалю, майже ніколи не демонструють на телебаченні, не показують у кінотеатрах, – говорить Олена Куценко, координатор фестивалю в Криму, заступник директора КРП "Кіновідеопрокат". – Побачивши, як живуть люди, про що вони думають, про що мріють, до чого прагнуть, ми самі зможемо стати більш відкритими, зможемо подолати якісь перешкоди, навчимося чогось важливого і головне – ми навчимося співпереживати і захочемо щось змінити у своєму житті, протягнути комусь руку допомоги. Таким чином, через соціальну активність формується громадянська позиція, що є основою демократичного суспільства." 


Наступний показ відбудеться 11 жовтня. Тоді покажуть стрічку «Від шепоту до крику» (США, 2012). Режисер – Бен Мозес. Це театралізований документальний фільм розповідає про борців за демократію в п'яти країнах – Єгипті, Малайзії, Україні, Венесуелі і Зімбабве. Головні герої, живучи на різних континентах, прагнуть одного: справедливості і свободи. Вступаючи в нерівну сутичку, вони ризикують усім. Початок – 18:00.

 

Джерело: http://ngocrimea.org/news/v-krymu-startoval-docudays.html

 

Фото: Анастасії Журавльової

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023