Прес-конференція з нагоди 10 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини і його 9-ї мандрівної частини в Сумській області

Прес-конференція з нагоди 10 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини і його 9-ї мандрівної частини в Сумській області

14 листопада 2013

8 листопада о 14.00 у приміщенні Сумського прес-клубу відбулася прес-конференція з нагоди 10 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини і його 9-ї мандрівної частини в Сумській області. Сумськими партнерами фестивалю в цьому році виступили Сумська обласна організація кіноосвіти НСКУ та Сумська обласна організація Ліги соціальних працівників України «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини».

 

 

 

На прес-конференції були присутні координатори мандрівного фестивалю в Сумській області Ілля Фоменко та Юлія Тарасенко. Також прийшли підтримати фестиваль і представники партнерів на місцях: начальник сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління Державної пенітенціарної служби в Сумській області Олександр Казнієнко, провідний спеціаліст сектору правової освіти Головного управління юстиції у Сумській області Оксана Шаповал та голова ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Сумській області Андрій Кнуренко.

 

 

«Уже багато років поспіль Мандрівний фестиваль крокує Сумською областю. Це дає змогу великій кількості глядачів переглянути документальні фільми з усього світу та доторкнутися до світу якісної документалістики. Окрім того, цьогоріч документальні фільми зможуть подивитися й підопічні пенітенціарної системи, які відбувають покарання з позбавленням волі»,– розповів координатор фестивалю Ілля Фоменко.

 

 

До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці 10 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбувся у Києві з 22 до 28 березня 2013 року, а також фільми-призери найвідоміших міжнародних кінофестивалів  документального кіно.

 

 

«Цей фестиваль відзначається досить великою кількістю українського продукту, що свідчить про його попит і розвиток документалістики в Україні. Кожен, за власним бажанням може обрати фільм до смаку та переглянути його у зручний для себе час у рамках Мандрівного фестивалю»,– поділилася координатор фестивалю Юлія Тарасенко.

 

 

Після запитань і відповідей присутні переглянули два фільми Мандрівного фестивалю, а саме: «Цвіт крізь сльози» та «Абетка». Кожен отримав незабутні враження і напевне не залишився байдужим до проблем, порушених у фільмах.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024