Документальне кіно за філіжанкою кави у Сумах

Документальне кіно за філіжанкою кави у Сумах

02 грудня 2013

19 і 22 листопада Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA завітав до арт-кафе «Галерея 21». Мешканці міста Суми в теплій та гостинній атмосфері мали змогу переглянути документальні фільми в рамках фестивалю. Усього було показано чотири фільми: «Мрія», «Розмови на серйозні теми», «Перукарська воля» та «Цвіт крізь сльози».  

 

Затамувавши подих, присутні переглядали картини, а потім за чашечкою кави обговорювали побачене.

 

 Ось що розповів Максим Бублик, студент СумДПУ ім. А.С. Макаренка: «Ці фільми мене дуже вразили. Вони розкривають проблеми сьогодення. Найбільше мені сподобався "Цвіт крізь сльози" – про життя двох хлопчиків із Китаю, які мріють працювати в цирку та допомогти батькам. Загалом сам проект Docudays UA є дуже корисним, тому що дає змогу побачити, як саме живуть люди в різних країнах і порівняти умови життя. Я з нетерпінням чекаю фестиваль із новими стрічками в наступному році і хочу відвідати ще більше показів».

 

Влаштувала кінопоказ за філіжанкою кави Сумська обласна організація Ліги соціальних працівників України «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини»  та арт-кафе «Галерея 21». Особливу подяку за теплий прийом і допомогу в організації та проведенні заходу організація висловлює власникам кафе Анні Саєнко та Олегу Вакуменку, а також працівникові галереї і волонтеру фестивалю у Сумській області Яні Карпенко.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024