Презентація фільму про філософа з Вінниччини розпочинається у Тімірязєвці

Презентація фільму про філософа з Вінниччини розпочинається у Тімірязєвці

06 грудня 2013

4 грудня у секторі правової інформації Вінницької бібліотеки Тімірязєва відбулася зустріч з кінорежисером Ігорем Чайкою та актором Володимиром Губіним на презентації фільму «Губін».


Фільм «Губін» знятий про нашого земляка, митця і філософа Володимира Губіна, який живе у Сокільці і вважає себе охоронцем старовинного млина. Режисер Ігор Чайка познайомився з Володимиром Губіним чотири роки тому завдяки Ірині Кононовій працівниці культури і громадській діячці з Немирова, під час заходів Мандрівного фестивалю Docudays UA.


Ігор Чайка, відомий своїми журналістськими розслідуваннями та проектами, присвяченими проблемам свободи слова, цього разу зняв фільм, який називає «життєвою історією, фільмом про одного з нас». Це стрічка про людину, яка є надзвичайно вільною внутрішньо. А також є творцем.


Володимир Губін живе в селі у власноруч збудованому будинку, називає себе
алхіміком, збирає каміння, створює незвичайні повітряні плоти-гамаки, на яких катаються люди. Він засновник музичного етно-рок фестивалю «Млиноманія» і вже десять років бореться за збереження древнього млина. До нього в гості приїжджають митці і шукачі істини з усього світу.

Можливо, хтось вважає його диваком, а хтось – хотів би жити так, як він.


«Я не знаю, що ви з усього цього візьмете. Але я вам кажу – розслабтеся і будьте людьми», – бажає своїм глядачам Володимир Губін.

Зустріч пройшла у рамках 10 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.


Джерело: http://ilikenews.com/article/prezentaciya-filmu-pro-filosofa-z-vinnichchini-rozpochinaietsya-u-timiryazievci


20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024