2 грудня Docudays UA стартував у Луцьку

2 грудня Docudays UA стартував у Луцьку

06 грудня 2013

10 Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Луцьку  розпочався фільмом польського і білоруського режисерів «Доволі! До волі…».

 

Як зазначила регіональний координатор фестивалю Богдана Стельмах, питання прав людини сьогодні як ніколи актуальне, коли українці масово вийшли на майдани. Проблема відстоювання свободи слова і думки, боротьби за демократичні принципи білорусів надзвичайно співзвучна з тією ситуацією, в якій опинилася Україна. І недаремно гасло фестивалю – "Вибір є!", бо кожен із нас у певний момент має вирішити, що робити, як жити і чого вимагати.

 

"Сери і сеньйори" – ще один фільм, представлений відвідувачам творчої кав'ярні Druzi forever. Як і попередня, ця стрічка теж порушує питання людської гідності й життєвого вибору, дає можливість поглянути на проблему співіснування двох націй і двох культур зсередини: хасидів, котрі щороку приїжджають з паломницькою метою в Умань, та українців, котрі використовують цей приїзд як можливість заробітку.

 

Після перегляду кожного з фільмів учасники зустрічі жваво обговорювали їх, проводили аналогії, дискутували з приводу євроінтеграційного вибору і свідомого життєвого вибору загалом. Попри деяку розбіжність у думках, глядачі дійшли висновку, що вибір є в кожного, і від того, яким він буде, залежатиме наше майбутнє.

 

Джерело: http://volynpressclub.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=360:2-docudaysua-&catid=8:-docudaysua&Itemid=20

 



20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024