Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини завітав до Івано-Франківського слідчого ізолятора

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини завітав до Івано-Франківського слідчого ізолятора

03 грудня 2013

27 листопада відбувся перший показ документального фільму в Івано-Франківському слідчому ізоляторі в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Засуджені мали змогу переглянути стрічку “Перукарська воля”, яка розповідає про арештантів шотландської в'язниці, їхнє переосмислення своїх вчинків і підготовку до життя поза ґратами. Глядачі почули загальну інформацію про права людини, а також взяли активну участь в обговоренні.

 

Голова  ІФОО “Молода Просвіта” Євгенія Бардяк: “Це перший наш досвід роботи у закладах закритого типу, і, як виявилося, керівництво радо йде на співпрацю з громадськими організаціями. Ми сподіваємося, що розуміння прав і свобод людини допоможе теперішнім в'язням стати повноцінною і невід'ємною частиною суспільства поза місцем несвободи”.

 

Між Івано-Франківською обласною організацією “Молода Просвіта” та управлінням Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області підписано угоду про співпрацю, згідно з якою будуть започатковані постійно діючі кіноклуби в Івано-Франківському слідчому ізоляторі, Коломийській виправній колонії (№ 41), Галицькій виправній колонії (№ 128) та Долинському виправному центрі (№ 118).

 

Прес-служба управління ДПтС України в Івано-Франківській області

 

Джерело: http://www.kvs.gov.ua/peniten/control/main/uk/publish/article/698452

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024