Унікальні українські та іноземні стрічки всесвітньовідомих і молодих режисерів – тільки на майданчиках Docudays UA!

Унікальні українські та іноземні стрічки всесвітньовідомих і молодих режисерів – тільки на майданчиках Docudays UA!

06 грудня 2013

З 05 по 14 грудня 2013 року мешканці Херсона та області матимуть можливість переглянути найкращі фільми світової кінодокументалістики.

 

З вітальним словом з нагоди відкриття фестивалю виступила Ольга Жукова, голова громадської організації «Нова генерація». Суспільну значущість і важливість фестивалю для всіх громадян, зокрема й тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі, відзначили Олена Досенко, заступник начальника Управління державної пенітенціарної служби України в Херсонській області та Євген Коваленко, представник Херсонського обласного фонду милосердя та здоров’я.

 

Наталя Чермошенцева (громадська організація «Нова генерація») презентувала концепцію фестивалю, розповіла про його графік і особливості.


Так, новинками цього сезону стали:

  • добірка фільмів молодих кінематографістів України: «Ромська мрія» Романа Бондарчука; документальний кіноальманах «Відкритий доступ» (Володимир Тихий, Дмитро Коновалов, Сергій Андрушко, Жанна Довгич, Дмитро Тяжлов, Україна); документальний кіноальманах «Поза Євро»;
  • DOCU/AНІМА – найкращі та найсвіжіші зразки документальної анімації європейських кінофестивалів; 
  • спеціальна подія фестивалю – ретроспектива гуру литовської кінодокументалістики Аудрюса Стоніса; 
  • розширення географії фестивалю. В цьому році до нас приєднались Берислав, Велика Олександрівка, Каховка та Нова Каховка;
  • Наталя Ткачова презентувала подію фестивалю «Ніч у бібліотеці». 

 

Традиційним уже стало проведення фестивалю у двох форматах: відкриті та цільові покази (наприклад, у колоніях).

ВСІ ПОКАЗИ БЕЗКОШТОВНІ.  

 

Протягом усіх днів фестивалю відбуватимуться спеціальні покази на різних майданчиках (у ВНЗ, школах, професійно-технічних училищах, коледжах, у пенітенціарних установах) Херсона, Нової Каховки, Білозерки, Каховки, Великої Олександрівки та Берислава. Усі перегляди супроводжуватимуться обговоренням і дискусіями. 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024