Освітяни про Docudays UA

Освітяни про Docudays UA

21 жовтня 2013
Документальне кіно – це перш за все авторське кіно. Власне, автор через призму своїх почуттів передає емоції, переживання, своє бачення. Документальне кіно - це некомерційне кіно. Воно рідко збирає повні глядацькі зали, але  найбільш виразно і реалістично відображає навколишній світ.

• Чи можна документальне кіно запросити в школу?
• Чи потрібно його запрошувати в школу?

Ці питання звучали в центрі навчального семінару «Формування в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності через кінодокументалістику», який відбувся 17 жовтня 2013 року в приміщенні Науково-методичного центру освіти в рамках 10 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Слухачами і глядачами семінару були вчителі правознавства м. Львова.

Перегляд документального фільму «Мрія» молодої режисерки Дар’ї Дрюченко розкрив світ справжніх, а не акторських почуттів, які змусили замислитись, а можливо, й переосмислити свої вчинки чи ставлення до себе, рідних і тих, хто поруч. Про що ж цей фільм? Це фільм про відчай, родинні стосунки, моральні цінності, безвихідь і про … любов! Любов до родини, учнів, роботи, життя. Безвихідь, у якій опинилась героїня, не вбила у ній цього почуття любові, а, навпаки, загартувала її і дала їй МРІЮ. А разом із мрією і надію.

Фільм порушує важливі соціальні, суспільні та гуманістичні проблеми. Про все це говорили учасники семінару. Вони висловили побажання, що документальні фільми необхідно використовувати у навчально-виховному процесі, оскільки вони мають глибокий соціальний і психологічний зміст.

 

Наталія Голосова, вчитель-методист

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024