У Луцьку дивилися фільм про Межигір'я і говорили про сучасний Євромайдан

У Луцьку дивилися фільм про Межигір'я і говорили про сучасний Євромайдан

11 грудня 2013

Переглянути й обговорити вже відомий в Україні документальний альманах "Відкритий доступ" мали змогу й лучани. Його презентація відбулася в рамках 10Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA за участю режисера фільму "Межигір'я" Володимира Тихого та журналістки, активної громадської діячки Наталки Соколенко.

 

Напередодні Міжнародного дня прав людини і в час гарячих подій Євромайдану мова йшла про зловживання владою, корупційні схеми та маніпулятивну, брехливу інформацію, поширювану Кремлем через своїх адептівпро наші очікування, правду про угоди з ЄС і Митним союзом і ті результати, які ми отримаємо в тому чи іншому випадку. "Нас обманюють, коли кажуть, що зі вступом у ЄС подорожчають товари. Навпаки, ціна на імпортну продукцію знизиться вдвічі, бо ціна мита буде нульовою, а зі вступом у Митний союз – зросте. Цій владі вигідно говорити неправду, і вона ніколи не підпише угоду з ЄС, бо це автоматично означає втратити не тільки Межигір’я, а й контроль над усією державою", – зазначила Наталка Соколенко.


Альманах "Відкритий доступ" створено за ініціативи ГО «Центр UA» (партнерство «Новийгромадянин»). Він складається з 5 новел: «Межигір’я» (режисер Володимир Тихий), «Афганець» (режисер Дмитро Коновалов), «Школа» (режисер Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор Жанна Довгич), «У кутку» (автор Дмитро Тяжлов). Всі новели стосуються теми доступу до публічної інформації – права кожного громадянина України знати.

 

Джерело: http://www.volynpressclub.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=371%3A2013-12-10-12-11-06&catid=8%3A-docudaysua&Itemid=20

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023