У Луцьку дивилися фільм про Межигір'я і говорили про сучасний Євромайдан

У Луцьку дивилися фільм про Межигір'я і говорили про сучасний Євромайдан

11 грудня 2013

Переглянути й обговорити вже відомий в Україні документальний альманах "Відкритий доступ" мали змогу й лучани. Його презентація відбулася в рамках 10Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA за участю режисера фільму "Межигір'я" Володимира Тихого та журналістки, активної громадської діячки Наталки Соколенко.

 

Напередодні Міжнародного дня прав людини і в час гарячих подій Євромайдану мова йшла про зловживання владою, корупційні схеми та маніпулятивну, брехливу інформацію, поширювану Кремлем через своїх адептівпро наші очікування, правду про угоди з ЄС і Митним союзом і ті результати, які ми отримаємо в тому чи іншому випадку. "Нас обманюють, коли кажуть, що зі вступом у ЄС подорожчають товари. Навпаки, ціна на імпортну продукцію знизиться вдвічі, бо ціна мита буде нульовою, а зі вступом у Митний союз – зросте. Цій владі вигідно говорити неправду, і вона ніколи не підпише угоду з ЄС, бо це автоматично означає втратити не тільки Межигір’я, а й контроль над усією державою", – зазначила Наталка Соколенко.


Альманах "Відкритий доступ" створено за ініціативи ГО «Центр UA» (партнерство «Новийгромадянин»). Він складається з 5 новел: «Межигір’я» (режисер Володимир Тихий), «Афганець» (режисер Дмитро Коновалов), «Школа» (режисер Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор Жанна Довгич), «У кутку» (автор Дмитро Тяжлов). Всі новели стосуються теми доступу до публічної інформації – права кожного громадянина України знати.

 

Джерело: http://www.volynpressclub.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=371%3A2013-12-10-12-11-06&catid=8%3A-docudaysua&Itemid=20

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024