Фільми про права людини хочуть показувати харків'янам у кіноклубах

Фільми про права людини хочуть показувати харків'янам у кіноклубах

30 грудня 2013

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Харківщині заявляють, що в них виникали проблеми з показом кінострічок.

Про це кореспондентові «Харьков. Комментарии» розповів голова ЦППД «ДУМА» Юрій Чумак.

 

Він нагадав, що кінопокази тривали у Харкові й області понад 2 місяці. Спочатку фільми демонстрували у Харківському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді «Довіра», в Чугуївському міськрайонному центрі зайнятості, на прес-конференції в інформаційно-виставковому центрі «Бузок». Однак після цього ряд показів скасували чи перенесли з різних причин.

«Попри те, що фестивальні заходи проходили в рамках Всеукраїнського тижня права і відбувалися під егідою Державного агентства України з питань кіно, кілька показів у вишах і школах зірвалося. Керівництво навчальних закладів заявило, що дозволить правозахисникам зайти у приміщення тільки після вказівки згори. Якої ще вказівки вони чекали – не зрозуміло, адже проведення Всеукраїнського тижня права затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України», –  відзначає Юрій Чумак.

Втім, у Харківській області було проведено понад 50 кіносеансів на правозахисну тематику. За даними організаторів, у цьому році вдалося розширити географію показів – фільми Docudays UA дісталися до Чугуєва, Лозової, Мерефи й Ізюма.

«Світло під час кінопоказів раптово не зникало, однак був випадок, коли безпосередньо перед початком сеансу "неочікувано" зламався проектор, і нам довелося своїми словами переказувати фільм», – повідомив член правління «Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв» Ігор Кофман.

Тепер організатори фестивалю планують створити спеціальні кіноклуби, отримати права на прокат картин на 5 років і демонструвати їх на постійній основі, щоб зробити фільми про права людини доступнішими для глядачів.

 

Джерело: http://kharkov.comments.ua/news/2013/12/28/185420.html

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023