Фільм «Путінські ігри» не пускають до Чернігова

Фільм «Путінські ігри» не пускають до Чернігова

26 листопада 2014

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Чернігові мав відкритися показом документального фільму «Путінські ігри» - про фантастичну корупцію в Російській Федерації під час підготовки до зимової Олімпіади в Сочі. Показ фільму був запланований на 1 грудня,  17.00 в місцевому кінотеатрі ім. Щорса, що належить комунальному підприємству «Чернігівкіно».  Але регіональний партнер Docudays UA у Черніговській області Геннадій Висоцький (міська молодіжна громадська організація «М'АРТ») повідомив:  «Директор «Чернігівкіно» Олександр Мельник відмовив нам у показі фільму «Путінські ігри». Відмову ніяк не аргументував. Можливо, хтось із обласних чиновників дав команду не пускати стрічку в кінотеатр - адже «Чернігівкіно» підпорядковане Чернігівській обласній раді. Але це мої здогадки».


Цікаво, що в минулі роки Мандрівний фестиваль Docudays UA безперешкодно показував в регіонах фільми про корупцію й диктатуру  в Росії – «Правосуддя для Сергія» (режисери Ганс Германс, Мартін Маат, Нідерланди), «Любіть мене, будь ласка» (режисер Валерій Балаян) та інші. У 2013 році в деяких містах представники влади всіляко намагалися не допустити покази фільму «Межигір'я» (режисер Володимир Тихий) із циклу «Відкритий доступ». Які мотиви спонукали чиновників Чернігова відмінити показ фільму «Путінські ігри», незбагненно.

 

Додамо, що учора, 25 листопада, у Чернігові відбулася прес-конференція з приводу початку Мандрівного фестивалю. На зустрічі з ЗМІ Геннадій Висоцький озвучив відмову «Чернігівкіно» показати «Путінські ігри».  За словами регіонального партнера Мандрівного, після прес-конференції він отримав лист від місцевого журналіста: «Я додзвонився у «Чернігівкіно». Там сказали, що відмовили, бо нема куди вклинити фільм, оскільки «Поводир» показують шість разів на добу. Я потім подзвонив у кінотеатр «Щорса». Виявилося, що «Поводир» показують лише 4 рази на добу!» 

Алла Тютюнник, член Організаційного комітету Docudays UA, член правління Української Гельсінської спілки з прав людини

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023