У Дрогобичі працівники міліції дивилися кіно про права людини

У Дрогобичі працівники міліції дивилися кіно про права людини

17 листопада 2014

7 дистопада у Дрогобичі Львівської області працівникам міліції подивилися документальний фільм «Рілля» та послухали лекцію на тему: «Дотримання прав людини в правоохоронних органах». Захід було організовано в рамках XI Мандрівного Docudays UA. У ньому взяли участь близько 55 осіб особового складу Дрогобицького міськрайвідділу міліції.

 

Ось відгук співорганізатора цього дійства – Адрія Гниди.

 

 «Сказати, що працівники міліції були вражені – не сказати нічого. Склалось враження, що чого-чого, а саме такого підходу до розмови про права людини не очікував ніхто – ні рядовий постовий, ні начальник міськрайвідділу (був присутній від початку до кінця). Сказати, що аудиторія складна для таких заходів – не сказати нічого. Але цей захід довів – пропонувати такі перегляди можливо, адже для думаючої людини подібний формат є надзвичайно привабливим.

Аудиторія достатньо жваво сприйняла цей фільм. Судячи з реакції і поставлених запитань, стало зрозуміло, що найбільше аудиторію вразили кадри спілкування поліцейських із протестувальниками.

Час від часу було чути слова «майдан, майдан…». Були висловлені пропозиція і жаль, що в фільмі якраз дуже мало сцен того, як би діяли поліцейські у випадках, наприклад, якщо б протестувальники застосували каміння чи інші предмети, нецензурну лайку на адресу поліцейських, агресію тощо.

Тобто аудиторія підходила до відеоряду як до можливості отримати професійні навички. Що свідчить про те, що інформацію про права людини цій категорії потрібно подавати через призму фахового дотримання процедур».

 

Організатори показу та лекції - БО «Твоє право» за сприяння Громадської консультативної ради при ГУ МВСУ у Львівській області.

 

Джерело: centre7.org.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023