Експериментальні покази Мандрівного у райвідділі міліції

Експериментальні покази Мандрівного у райвідділі міліції

18 грудня 2014

Цьогоріч активісти ГО «ПСТ "ГРІМ"» в рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA проводять покази по різноманітних закладах та  державних установах Івано-Франківської області. Деякі покази є експериментальними і проводяться з метою вивчення потреб та узагальнення зацікавленості документальними стрічками не тільки пересічних громадян, але і таких категорій суспільства, як медики, військовослужбовці, правоохоронці, державні службовці.

 

Так, в Богородчанському районі пройшов ще один захід з демонстрації документального кіно. Цього разу Мандрівний фестиваль Docudays UA завітав до Богородчанського райвідділу міліції. Участь у перегляді та обговоренні взяли правоохоронці. Богородчанський райвідділ внутрішніх справ є структурним підрозділом УМВС України в Івано-Франківській області та обслуговує територію площею 900 квадратних кілометрів із населенням 69 тисяч громадян. Криміногенна ситуація у районі ніколи не викликала стурбованості, тому зусилля колективу райвідділу спрямовані, насамперед, на здійсненні комплексу профілактичних заходів з метою недопущення злочинів та правопорушень. Громадські активісти вивчали потребу правоохоронців  в застосуванні документального кіно для виконання завдань щодо запобігання злочинам. Під час діалогу особливу увагу правоохоронці звернули на роботу з неповнолітніми.

 

Активісти ГО «ПСТ "ГРІМ"» поділились своїм досвідом спілкування з школярами та реакцією учнів на перегляд фільму «Содік», який демонструється в учбових закладах Івано-Франківської області з метою проведення правоосвітньої діяльності серед молоді. Як виявилось, в своїй роботі працівники Богородчанського райвідділу внутрішніх справ вже використовують документальну стрічку «Діти за гратами», проте можливість демонстрації інших фільмів подібного характеру була б для них великим здобутком. Серед запропонованих до перегляду фільмів правоохоронці цікавились також стрічкою режисера Ліат Мер «Засуджені». Фрагментами дивились «Євромайдан. Чорновий монтаж».

 

Загалом захід видався цікавим та корисним для всіх учасників. Проведення подібних обговорень дає можливість у майбутньому враховувати побажання всіх категорій глядачів Мандрівного фестивалю.

 

Джерело: pstgrim.at.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023