«Південний кордон» для харківських прикордонників

«Південний кордон» для харківських прикордонників

22 грудня 2014

Під час Всеукраїнського тижня права до харківських прикордонників завітало документальне кіно з прав людини. Організатори Мандрівного у Харкові привезли короткометражний документальний фільм «Південний кордон» з циклу «Нові герої».

 

Стрічка Сергія Лисенка розповідає про херсонських волонтерів, які з перших днів анексії Криму допомагають українській армії обладнати кордон, забезпечують прикордонників, бійців батальйону територіальної оборони «Сармат» та земляків-добровольців, які йдуть воювати в зону АТО, одягом, продуктами та обладнанням.

 

По закінченні перегляду керівництво Харківського прикордонного загону пообіцяло, що до кінця року цей фільм переглянуть ще в низці територіальних підрозділів, які підпорядковуються загону.

 

Юрій Чумак, партнер Мандрівного у Харкові, зауважив, що зараз суспільство переглядає свої погляди на Прикордонну службу, розуміючи, що без належного захисту кордону від зовнішньої агресії неможливо налагодити нормальне життя в державі. І люди готові допомагати своїм захисникам. Але діяльність силових структур повинна ґрунтуватися на безумовному дотриманні прав людини.

 

Нагадаємо, що протягом листопада – грудня 2014 року неурядові громадські організації «Харківська правозахисна група», «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв» і «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА» проводять у Харківській області кінопокази ХІ-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА.

 

Аналогічні покази у Харківській області вже відбулися для військовослужбовців Збройних сил України, працівників міліції та Державної пенітенціарної служби, і мали позитивний резонанс.

 

За матеріалами Георгія Кобзара

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023