«Південний кордон» для харківських прикордонників

«Південний кордон» для харківських прикордонників

22 грудня 2014

Під час Всеукраїнського тижня права до харківських прикордонників завітало документальне кіно з прав людини. Організатори Мандрівного у Харкові привезли короткометражний документальний фільм «Південний кордон» з циклу «Нові герої».

 

Стрічка Сергія Лисенка розповідає про херсонських волонтерів, які з перших днів анексії Криму допомагають українській армії обладнати кордон, забезпечують прикордонників, бійців батальйону територіальної оборони «Сармат» та земляків-добровольців, які йдуть воювати в зону АТО, одягом, продуктами та обладнанням.

 

По закінченні перегляду керівництво Харківського прикордонного загону пообіцяло, що до кінця року цей фільм переглянуть ще в низці територіальних підрозділів, які підпорядковуються загону.

 

Юрій Чумак, партнер Мандрівного у Харкові, зауважив, що зараз суспільство переглядає свої погляди на Прикордонну службу, розуміючи, що без належного захисту кордону від зовнішньої агресії неможливо налагодити нормальне життя в державі. І люди готові допомагати своїм захисникам. Але діяльність силових структур повинна ґрунтуватися на безумовному дотриманні прав людини.

 

Нагадаємо, що протягом листопада – грудня 2014 року неурядові громадські організації «Харківська правозахисна група», «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв» і «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА» проводять у Харківській області кінопокази ХІ-го Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА.

 

Аналогічні покази у Харківській області вже відбулися для військовослужбовців Збройних сил України, працівників міліції та Державної пенітенціарної служби, і мали позитивний резонанс.

 

За матеріалами Георгія Кобзара

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024