На Харківщині фільми Мандрівного Docudays UA покажуть військовослужбовцям

На Харківщині фільми Мандрівного Docudays UA покажуть військовослужбовцям

06 листопада 2014

4 листопада у прес-центрі інформагентства «Status quo» було оголошено про початок Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Харківщині. Відкриття ХІ Мандрівного фестивалю у Харкові традиційно відбуватиметься у кінотеатрі «Боммер» – 7 листопада о 19.00 (вул. Полтавській Шлях, 6).

 

Фільмом відкриття цього року буде стрічка «Євромайдан. Чорновий монтаж» і демонструватиметься на Харківщині в кінотеатрі тільки 1 раз. «Євромайдан. Чорновий монтаж» – це альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Фільм цікавий тим, що він поєднав роботи багатьох молодих українських режисерів, які знімали події на Майдані – як щоденне життя, так і найгарячіші моменти.

 

У березні 2014 р. на відкритті Docudays UA у Києві фільм зібрав рекордну кількість глядачів, і вперше за історію фестивалю перегляд закінчився виконанням гімну України та щирими сльозами. У ці дні «Євромайдан. Чорновий монтаж» також мандрує міжнародними кінофестивалями.

 

Загалом Мандрівний фестиваль Docudays UA цього року запрошує переглянути понад 30 найкращих документальних стрічок з усього світу. Організатори планують показати найкращі шедеври документального кіно з прав людини у вишах та школах, закладах культури, пенітенціарних установах та відділках міліції, громадських організаціях тощо.

 

Зокрема на Харківщині фільми Docudays UA демонструватимуться українським військовослужбовцям.

 

У прес-конференції брали участь: Ігор Кофман – член правління «Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв»; Володимир Каплун – координатор просвітницьких програм «Харківської правозахисної групи»; Юрій Чумак – голова «Центру правових та політичних досліджень «Дума» та Юрій Калгушкін – заступник військового комісара Харківської області.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023