На Харківщині фільми Мандрівного Docudays UA покажуть військовослужбовцям

На Харківщині фільми Мандрівного Docudays UA покажуть військовослужбовцям

06 листопада 2014

4 листопада у прес-центрі інформагентства «Status quo» було оголошено про початок Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Харківщині. Відкриття ХІ Мандрівного фестивалю у Харкові традиційно відбуватиметься у кінотеатрі «Боммер» – 7 листопада о 19.00 (вул. Полтавській Шлях, 6).

 

Фільмом відкриття цього року буде стрічка «Євромайдан. Чорновий монтаж» і демонструватиметься на Харківщині в кінотеатрі тільки 1 раз. «Євромайдан. Чорновий монтаж» – це альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Фільм цікавий тим, що він поєднав роботи багатьох молодих українських режисерів, які знімали події на Майдані – як щоденне життя, так і найгарячіші моменти.

 

У березні 2014 р. на відкритті Docudays UA у Києві фільм зібрав рекордну кількість глядачів, і вперше за історію фестивалю перегляд закінчився виконанням гімну України та щирими сльозами. У ці дні «Євромайдан. Чорновий монтаж» також мандрує міжнародними кінофестивалями.

 

Загалом Мандрівний фестиваль Docudays UA цього року запрошує переглянути понад 30 найкращих документальних стрічок з усього світу. Організатори планують показати найкращі шедеври документального кіно з прав людини у вишах та школах, закладах культури, пенітенціарних установах та відділках міліції, громадських організаціях тощо.

 

Зокрема на Харківщині фільми Docudays UA демонструватимуться українським військовослужбовцям.

 

У прес-конференції брали участь: Ігор Кофман – член правління «Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв»; Володимир Каплун – координатор просвітницьких програм «Харківської правозахисної групи»; Юрій Чумак – голова «Центру правових та політичних досліджень «Дума» та Юрій Калгушкін – заступник військового комісара Харківської області.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024