У Кіровоградській області голова сільради не пустив Мандрівний до клубу

У Кіровоградській області голова сільради не пустив Мандрівний до клубу

01 грудня 2014

У Компаніївському районі Кіровоградської області продовжуються покази у рамках Мандрівного Docudays UA.

Днями фільми з програми фестивалю подивилися мешканці селищ Червона Слобода та Полтавка. Зокрема, тут був показаний фільм «Бінту» (реж. Сімона Катаріна Ґауль). Глядачі визнали, що проблеми головної героїні, молодої кравчині Бінту з Африки, близькі й зрозумілі нам, українцям. Нашим жінкам також нелегко поєднати материнство з кар’єрою. Та кожна людина є творцем своєї долі, треба вірити у себе і багато працювати. А ще – бути уважними до оточуючих, не черствіти душею, любити людей і життя.

Наступною зупинкою стала Лозуватська бібліотека-філія де глядачам був запропонований фільм «Життя в раю – нелегали по сусідству» (реж. Роман Вітал).

Проте навіть у таких невеликих населених пунктах регіональні організатори часом зустрічають опір з боку місцевої влади. Так, у селі Володимирівка голова сільської ради не дозволив показ документального кіно у сільському клубі. Крім того, він порадив мешканцям не дивитися «сумнівні» стрічки, бо все, що треба знати, показують по телебаченню. Але до організаторів підійшла група людей і попросила показати фільм в домівці одного місцевого жителя. Що й було зроблено.

Глядачі після перегляду фільму «Ув’язнені» (реж. Ліят Мер) зізналися, що в героїнь фільму більше прав і свободи, ніж у них. І це при тому, що вони вчинили злочини. Та й умови ізраїльської в’язниці значно кращі, комфортніші, ніж в наших сільських помешканнях. А ще учасники показу поговорили про людську гідність, повагу й толерантність.

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024