Завершився ХІ Мандрівний. Останньою зупинкою став Харків

Завершився ХІ Мандрівний. Останньою зупинкою став Харків

31 грудня 2014

Наприкінці грудня у Харкові відбулися останні покази у рамках тримісячної подорожі ХІ Мандрівного Docudays UA. Звісно, у наступному році фестиваль знову підготує цікаву програму, а наразі він увійшов у свою традиційну стадію – підготовку до ХІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що відбудеться 20-26 березня 2015 року у Києві. Як пройшли останні покази Мандрівного у Харкові читайте далі.

 

24 грудня ГО «Лабораторія мирних рішень» влаштувала показ документального фільму «Амосов – Сторіччя» українського режисера Сергія Лисенка. Захід був організований в співтоваристві з Мандрівним Docudays UA та Школою молодих лідерів «Мост». В фільмі розкривається багатогранна особистість Миколи Амосова – лікаря, інженера, кібернетика, письменника, громадського діяча, вченого та мислителя. Він міг дати лад будь-якій справі, за яку б не взявся. Амосов був, як то кажуть, «людиною епохи Відродження», яка змогла досягнути висот в різних сферах діяльності.

 

Відкрив захід Юрій Чумак, один із партнерів Мандівного фестивалю Docudays UA. «Минулого року виповнилося 100 років з дня народження Миколи Амосова, славетного кардіохірурга, людини, яка чимало чого досягла в багатьох галузях знань. На честь цієї дати в Україні було підготовлено збірку фільмів, до якої ввійшла стрічка, яка сьогодні презентується», - зазначив він.

 

На рахунку Амосова тисячі врятованих життів. Бачивши чимало смертей, він попри все цінував людське життя. Амосов не міг змиритися з тим, що його пацієнти помирають. Кожну смерть він вважав своєю поразкою, навіть якщо це був безнадійний випадок.

 

А вже 26 грудня Мандрівний поїхав до Харківської області, де фільм «Ліза, ходи додому» литовської режисерки Оксани Бурої переглянули старшокласники Безлюдівського юридичного ліцею. Соціально-орієнтований фільм змусив учнів активно коментувати ситуацію, що була показана у фільмі, а також надихнув на дискусію. Це дозволило педагогам поговорити з молодою аудиторією про соціальне становище дітей в Україні та забезпечення дитячих прав у державі.

 

Джерело: varta.kharkov.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024