У Маріуполі вперше проходить Мандрівний Docudays UA

У Маріуполі вперше проходить Мандрівний Docudays UA

26 листопада 2014

Сьогодні  Маріуполь  став прифронтовим містом і той факт, що тут вперше проходить Мандрівний Docudays UA, фестиваль який за допомогою кіно розмовляє з аудиторією про права людини, організатори вважають символічним. Саме Друга Світова Війна та досвід тоталітарних режимів ініціював якісний стрибок у розвитку інституту прав людини, зазначають вони.

 

Стартував фестиваль з тренінгу у Кримінально-виконавчій інспекції Іллічівського району Маріуполя. «Ми стільки разів під час тренінгів розмовляли з людьми про гідність і про те, що права людини – це відносини людини і держави. Хочеться сподіватися, що хоча б одна людина над цим задумається й почне щось міняти в собі й навколо себе. Віримо, що кіно нам у цьому допоможе», - поділилася враженнями  одна з інспекторів Кримінально-виконавчій інспекції.

 

Першими серед студентів в Приазовському регіоні побачила фільми Мандрівного аудиторія Маріупольського державного університету. Після перегляду стрічки «Лізо, ходи додому!» молодь активно обговорювала побачене і щиро співчувала долі головної героїні.

 

«Такого ефекту від перегляду  фільму  ми, чесно кажучи, не очікували», - зізналися регіональні організатори фестивалю.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024