Львівські старшокласники отримали відзнаки за участь у Мандрівному

Львівські старшокласники отримали відзнаки за участь у Мандрівному

12 грудня 2014

10 грудня, у День прав людини, в Управлінні освіти ДГП ЛМР відбулася церемонія нагородження 11-ти учнів Львівської академічної гімназії при НУ «Львівська політехніка», які пройшли спеціальну підготовку та взяли участь в модеруванні документального фільму в рамках XI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA.


Впродовж 8-денної програми для школярів (29 жовтня – 7 листопада) в Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького»  Мандрівний Docudays UA відвідало понад 500 осіб із 30 навчальних закладів освіти  Львова. Щоденно три групи дітей із різних шкіл переглядали один з трьох документальних фільмів: «Лізо, ходи додому!», «Содік», «Полум’яні голоси». Після переглядів, спеціально підготовані модератори, проводили обговорення цих фільмів, часто зав’язувалась цікава дискусія стосовно побаченого.


Переважно ніхто з відвідувачів раніше не дивився документальні фільми, тому для них цей жанр кіно був відкриттям. У цілому, реакція глядачів була різною: від повного несприйняття до глибокого співпереживання головним героям фільмів. Вчителі, які супроводжували школярів, теж по-різному реагували на побачене і почуте.

 

Окрім перегляду фільмів, деякі учні брали участь також в супутніх освітніх заходах фестивалю: майстер-класах «Надання першої медичної долікарської допомоги», «Вогнева та тактико-спеціальна підготовка для цивільного населення», семінарі «Як захистити свої трудові права?» та «Живій бібліотеці». На цьому співпраця фестивалю із школами не завершилася. Впродовж листопада і частково грудня цього року, в деяких школах Львова пройшла апробація 10 сценаріїв до перегляду цих фільмів та їх обговорень у рамках проекту «Документальні фільми Docudays UA як інструмент медіа-просвіти в школі».

 

Крім того, п'ять шкіл виявили намір створити постійнодіючі кіноклуби Docudays UA при своїх навчальних закладах. Також про таке бажання заявили ще два наші фестивальні партнери - Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» та Майстерня добрих справ «Емаус - Оселя».

 

Більше тут

 

Джерело: centre7.org.ua


20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024