Харків: повернення додому

Харків: повернення додому

18 листопада 2015

Тринадцять років тому перший фестиваль, що згодом стане відомим як Docudays UA, відбувся у Харкові. Майже відразу він став міжнародним, а через кілька років у події з'явилася конкурсна програма. Тепер це єдиний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Україні. Вже традиційно його Мандрівна секція, що подорожує містами України впродовж трьох місяців, представить кращі документальні фільми з усього світу. Детальніше у репортажі харківського каналу ObjectivTv:

 


 

Додамо, що правоосвітні заходи у рамках Мандрівного Docudays UA відбуваються у різних закладах та установах Харківщини. Зокрема, нещодавно в управлінні карного розшуку ГУНП правоохоронцям продемонстрували фільм з репертуару цьогорічного фестивалю. Фільм «Інша країна» режисера Ренато Боррайо Серрано (Гватемала), присвячений поневірянням у Росії біженця з Демократичної Республіки КонгоЯк розповів Юрій Чумак, регіональний координатор Мандрівного та голова «Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», 9 листопада світ відзначає Міжнародний день боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму, а саме співробітникам карного розшуку доводиться боротися зі злочинами, що вчиняються на етнічному та расовому ґрунті. Звертаючись до присутніх, він підкреслив, що слова «правоохоронці», «правопорядок» та «правозахист» мають одне спільне коріння – «право», і працівники поліції повинні стояти на захисті прав та законних інтересів громадян.

 

У найближчих планах - покази фестивальних фільмів і в інших підрозділах Національної поліції Харківщини, установах пенітенціарної системи, військових частинах, центрах зайнятості, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, бібліотеках.

 

Новацією фестивалю стануть кінопокази для волонтерів та вимушених переселенців на базі громадських організацій «Станція Харків», «Українські рубежі», БФ «Соціальна служба допомоги», «Чугуївська правозахисна група», «Ми небайдужі».

 

Джерело: www.mvs.gov.ua

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023