Чи склали херсонці тест на права людини?

Чи склали херсонці тест на права людини?

11 грудня 2015

10 грудня у Міжнародний День прав людини команда МО «Нова генерація» проводила  інформаційно-просвітницьку акцію в стінах найбільшого торгівельного комплексу Херсона ТРЦ Фабрика.

 

Ми пропонували людям пройти тест на обізнаність щодо прав людини. Задавали прості питання, наприклад: чому саме цей день обраний для відзначення? Яка організація прийняла «Загальну Декларацію прав людини»? В якому Законі Україні прописані наші основні права та свободи? Та інші питання. Це було початком до розмови про права людини в Україні та особистому житті. Ми пропонували людям ознайомитись з правами, які прописані в Декларації та обрати те право, яке найбільш важливе та актуальне. І разом ми створили своєрідну стіну прав людини, яка має захищати нас кожного дня.

 

 

А ще ми роздавали вітаміни для міцності, демонстрували ролик про історію прав людини, фотографувались з хештегом‪ #‎DocudaysUAKherson.

 

Впевнені, такі акції потрібні, адже люди були відкриті до розмови: зупинялись, цікавились, дізнавались, про що не знали досі, відкривали для себе нові факти про права людини. Були й дискусії про спірні питання. Серед наболілих питань – право на справедливе правосуддя, право на ефективний правозахист. 

 

Заборона дискримінації; право на життя, свободу та особисту недоторканість; право володіти майном; право на свободу самовираження; право на свободу мирних зібрань та асоціацій. Саме такі права найчастіше вибирали учасниці та учасники акції. 

 

Акція проходила у рамках Мандрівного Docudaus UA в Херсонській області.

 

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
20 Мандрівний завершився, що далі?
Новини
15 лютого 2024
20 ювілейний Мандрівний Docudays UA у цифрах
Новини
01 лютого 2024
Про те, якою може бути робота журналістів: кінопокази Мандрівного Docudays UA на Житомирщині
Новини
04 січня 2024
20 Мандрівний Docudays UA завітав на Хмельниччину
Новини
04 січня 2024
Як ми спільно створювали «образ майбутнього» на 20 ювілейному Мандрівному Docudays UA
Новини
29 грудня 2023
Сквер Docudays UA та видатні особистості: Мандрівний фестиваль очима Володимира Ханаса
Інтерв'ю
29 грудня 2023
Геннадій та Ігор Кофман: мандрівка історією із засновниками Docudays UA
Інтерв'ю
28 грудня 2023