Маріуполь: покази для військових

Маріуполь: покази для військових

21 листопада 2015

Вперше у місті Маріуполі найкращі документальні фільми про права людини будуть демонструвати військовослужбовцям Національної гвардії, бійцям батальйонів «Азов» і «Донбас», військовослужбовцям прикордонної служби.


19 листопада у Будинку культури «Молодіжний» старутвали покази Мандрівного Docudays UA. Вони почалися з фільму чеського режисера Їржі Стейскала «Яма», який цьогоріч отримав на фестивалі приз глядацьких симпатій.

 

Фільм «Яма» знімали протягом кількох років у Києві, він розповідає про одну незвичайну родину, яка досі чинить спротив  будівництву. Головна героїня, Наталя Юрченко, мешкала у власному будинку в селі, що з часом стало частиною спального району столиці. Забудовники вирішили зайняти цю місцевість під будівництво багатоповерхівок, але Наталя постановила боротися до кінця. 

 

Як розповідають координатори фестивалю у Маріуполі Григорій Курачицький та Світлана Селіверстова, глядачі високо оцінили фільм. Він викликав бурхливу  дискусію  як серед мешканців міста, так і серед військових.

 

Детальніше за посиланням

20 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
Жовтень — Грудень 2023
Мандрівний Docudays UA 2024 готується до старту
Новини
13 червня 2024